Produsent
Selezione di Luca Roagna
Karakteristikk
Vinen har en mørk rødlilla farge med en fersk lukt av skogsbær, moreller og fioler. I munnen har den en tiltalende, fast struktur med smak av mørke bær, røtter og et streif av fioler. Den er frisk og leskende i stilen og er fin som drikkevin alene eller sammen med mat som ferske oster, spekemat, lam eller kalvekjøtt.
Jordmonn
Jordsmonnet er variert, men består hovedsakelig av kalkholdig jord med innslag av sand og leire.
Område
Hvert år velger Luca ut de beste små tankene med vin hos venner og kolleger i Piemonte og setter disse sammen til en best mulig vin. Lucas utvalgte viner kommer fra vinmarker med gamle vinstokker i hjertet av Asti-området. Resultatet er en strukturert, konsentrert og matvennlig barbera slik Luca selv foretrekker den.
Produksjonsmetode
Naturlig gjæret barbera fra Asti-sonen.Vinen gjærer med skallkontakt i ca 30 dager og lagres videre på sementtanker. Tappes hyppig, og er derfor altid fersk i butikk. Tappedato er spesifisert på undersiden av boksen.