Rødvin

Eduardo Torres Acosta Quota N Piede Franco

Lys og flott vin med parfymert duft av røde bær. I munnen er vinen strukturert med elegante toner av hagebær og en lang, leskende avslutning. Prøv sammen med grillede grønnsaker, lyst eller rødt kjøtt. Nytes best lett avkjølt etter et opphold i karaffel.

Italia

Horeca 298,71 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av skogsbær og modne tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Grecanico 20% , Grenache 30% , Nerello Mascalese 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.55 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6030191
  • Vinmonopol13926901
  • LuktLys rød.
  • SmakSmak av skogsbær og modne tanniner.
  • FargeDuft av bær og blomster.
  • ProdusentEduardo Torres Acosta
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia , Sicilia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistUnico Real Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Eduardo Torres Acosta

Om produsenten

Eduardo Torres Acosta kommer fra Tenerife, men gjennom sitt bekjentskap med Arianna Occhipinti har han slått seg ned på Sicilia hvor han lager vin på Etna.

De røde vinene er hovedsakelig laget på Nerello Mascalese fra tilsammen 3,5 hektar vinmark fordelt på seks ulike Contrada. Alle druene er håndhøstet, og inntil videre kjørt til Arianna Occhipinti for å vinifiseres der. Derfor er alle vinene kun klassifisert som IGT Terre Sicilia - men med Etnas faste men elegante håndtrykk.

Markene er over 50 år gamle og inneholder en rekke grønne og røde druer. Denne formen for koplantering var vanlig tidligere og derfor har vinene innslag av ulike lokale druetyper.

Karakteristikk

Lys og flott vin med parfymert duft av røde bær. I munnen er vinen strukturert med elegante toner av hagebær og en lang, leskende avslutning. Prøv sammen med grillede grønnsaker, lyst eller rødt kjøtt. Nytes best lett avkjølt etter et opphold i karaffel.

Jordmonn

Fra upodete vinstokker plantet som Alberello med gjennomsnittsalder på 80 år fra Nave-distriktet på nordsiden av Etna, cirka 1070 meter over havet. Jordsmonnet består av fin sand fra vulkansk aske fra ulike lavautbrudd.

Område

Vinmarksnavnet Germana fikk ikke lov til å bli satt på da den ligger over 1000 moh. Fernando brukte veinavnet Strada Quota Nave som inspirasjon.

Produksjonsmetode

Håndhøstete druer spontanfermentert som hele klaser over 15 dager i sement. Deretter modnet 10mnd i betong og og gamle 228-liters fat. 1890 flasker produsert, 60 stk til Norge.

Druetyper

Grecanico 20% , Grenache 30% , Nerello Mascalese 50%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.