Hvitvin

Kristinus Oliver

Flott vin med masse energi og smak av kjernefrukt og sitrus. Vinen har god konsentrasjon og en fin oppbyggende struktur fra komponentene med skallkontakt, og vil fungere utmerket sammen med lett krydrete retter, fisk -& skalldyr og grønnsaksbaserte retter.

Horeca 197,43 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av appelsin, mango og lime.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 6% , Furmint 17% , Pinot Gris 7% , Caberlot 70%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11%
  • Syre 0.61 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6088850
  • Vinmonopolnr14724801
  • LuktLys gul.
  • SmakSmak av appelsin, mango og lime.
  • FargeDuft av friske druer, hvite blomster og sitrus.
  • ProdusentKristinus
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Ungarn , Balatonboglár
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistPublico Wines AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Kristinus

Karakteristikk

Flott vin med masse energi og smak av kjernefrukt og sitrus. Vinen har god konsentrasjon og en fin oppbyggende struktur fra komponentene med skallkontakt, og vil fungere utmerket sammen med lett krydrete retter, fisk -& skalldyr og grønnsaksbaserte retter.

Jordmonn

Irsai Oliver, pinot gris & chardonnay fra løss og sandholdig jordsmonn plantet rundt 2006. Furmint fra limestone og sand plantet i 2017.

Produsjonsmetode

Håndplukkede druer som gjærer naturlig ved bruk av Pied de Cuvée. For Irsai Oliver gjærer cirka 10% av druene med skallkontakt i 10 dager som hele drueklaser, mens 90% av druene er direkte presset. For de resterende druene gjæres alle med skallkontakt i 3-6 dager. Gjæring foregår i ståltanker, og komponentene med skallkontakt modnes videre i amphora. Svovel tilsettes etter malolaktisk gjæring og tappes ufiltrert.

Druetyper

Chardonnay 6% , Furmint 17% , Pinot Gris 7% , Caberlot 70%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.