Om produsenten
Cantina Zaccagnini ble grunnlagt av Marcello Zaccagnini i 1978. Den hardtarbeidende gründeren startet med en liten vinmark med montepulcianodruer og produserte sine første viner i et hjemmesnekret skur.
I dag er eiendommen på mer enn 150 hektar der vinmarkene ligger på et høydedrag ved landsbyen Bolognano. I tillegg lager de vin på langtidsleide vinmarker.Concenzio Marulli er husets vinmaker og gjennom forskning på druenes utvikling gjennom vekstsesongen, planter mellom vinrankene, eksperimentell vinifikasjon og hvordan ulike fat påvirker vinen, har han funnet oppskriften på særpregede og fruktige viner med minimalt av inngripen. Parallelt har Marcello investert i det nyeste av teknologi. Tilsammen gjør dette at huset i dag lager autentiske viner av høy kvalitet, noe som også har gitt Zaccagnini ry som en av regionens ledende produsenter.
Vinhuset holder til i hjertet av Abruzzo og som om en av regionens hjørnestensbedrifter er Marcello opptatt av å ta vare på nærmiljøet. For å sikre bærekraftig forvaltning av jorden har de i mange år gjort forsøk med økologisk drift på et utvalg av vinmarkene og er i dag en av de største produsentene av økologisk vin til det norske markedet.”Il Vino dal Tralcetto” eller ”Pinnevinen”, om du vil, er prdousentens mest kjente varemerke og finnes i hvitvinsvariant på den lokale druesorten Pecorino, som Rosevin, og som rødvin i to varianter, den klassiske og en riservautgave fra en enkeltvinmark. I tillegg produseres det flere ulike varianter både hvite og rødviner, samt spennende søte passitoviner der druene tørker på vaiere i vinmarkene.
Karakteristikk
Flott dyp mørkerød. Aromatisk duft av røde og mørke bær, hvit sjokolade, tørket frukt og blomster. Søt og frisk med flott druepreget fruktighet, mot skogsbær, jordbær og kirsebær. Super til skimmel- og salte oster, frukt desserter, søte kaker og ikke minst sjokoladebaserte desserter.
Jordmonn
De ulike vinmarkene ligger ca 200 m.o.h. og er sydvendt. Jordsmonnet er middels fruktbart og består hovedsakelig av grus og jord med sand og kalkholdig leire. Cannonau druen er synonymt med grenache og er en av de første Zaccagnini plantet da de startet på midten av 1980-tallet for å lage søte viner.
Område
Kjernen i vinhusets er 150 hektar vinmark som omslutter vineriet i Bolognano, Abruzzo. Se for deg Italia som et ben og på kneets bakside, kun få kilometer inn i landet, like ved byen Pescara, finner du Cantina Zaccagnini. Det er middelhavsklima i området skapt av Adriaterhavet bare noen kilometer østover. Svale vinder fra Appenninene til vest gir nedkjøling gjennom en varm sommer.
Produksjonsmetode
Druer som er tørket hengende i vinmarken håndplukkes og deretter gjæres og modnes i ståltanker.