Om produsenten
Frøet til Averæn wines ble sådd over et bål i 2013 av de samme tre som også i sin tid startet Banshee wines i Sonoma nemlig Steve Graf, Baron Ziegler og Noah Dorrance.
Sammen med den høyt respekterte og meriterte vinmakeren Adam Smith satt de opp en konstellasjon hvor de etablerte et vineri, fikk tak i noen vinmarker og der de fant kilder til druer fra sunne (økologiske) vinmarker rundt Willamette. Første årgang ble sluppet i 2016 og bestod kun av 2015 Willamette Valley Pinot Noir.
I dag er porteføljen utvidet til å inneholde en slags reserve utgave, flere enkeltvinmarksviner på Pinot Noir i tillegg å lage en rosevin, samt Chardonnay og Riesling. I dag består vinmakerteamet av Rob Fischer og Mordechai Kotler som til sammen har lang fartstid både i California, Australia og New Zealand.
Karakteristikk
Glatt og fløyelsmyk pinot struktr, fullpakket med smaker av røde og mørkere bær. Komplementære kryddernoter av sedertre og et hint av urter gir lag med kompleksitet. Santa Ynez-delen tilfører fylde og en mørkere fruktsmak, mens Santa Maria-delen bringer inn friske, salte toner av urtete og kirsebær.
Jordmonn
Pinot Noir fra ulike deler av Santa Barbara County, hvorav halvparten kommer fra Santa Maria Valley resten fra ulike mikroklima i Santa Ynez Valley. Jordsmonn er kalkholdig jord: kalkstein og kritt, som bidrar til å opprettholde surheten; diatoméjord (marine fossile, høyt innhold av silika) skaper konsentrerte viner, leirjord som holder på fuktigheten for tørste vinstokker, og sandjord som lager mer fruktdrevne stiler.
Område
100 % Pinot Noir fra ulike deler av Santa Barbara County, hvorav halvparten kommer fra Santa Maria Valley. Santa Maria-dalen, orientert fra øst til vest, lar kjølige vinder og tåke fra Stillehavet strømme fritt,og legger seg i de lavereliggende bassengene. Kjøleeffekten er betydelig og påvirker lengden på vekstsesongen som gjør den til blant de lengste i verden.
Produksjonsmetode
Håndhøstet på natten og tidlig morning for å beholde friskheten. Spontan alkoholgjæring i små kar med ca 20 % hele klaser, etterfølges av malolaktisk gjæring. Ti måneders modning i en miks av brukte fransk eikefat og ståltanker.
Druetyper
Pinot Noir 100%