Produsent
Viñedos Verticales
Om produsenten
Rett ved middelhavet i området Axarquía i landsbyen Moclinejo, rett øst for Malaga by ligger Vinedos Verticales. Her dyrker de tradisjonelle druer fra bratte, nærmest vertikale vinmarker på skiferjordsmonn i den salte brisen fra Middelhavet. Det hele ble startet i 2015 med tredje generasjon vinbonde Juan Muñoz og vinmakeren Vicente Inat, som sammen med lokale krefter realiserte drømmen å lage uforsterkede tørre og søte viner fra lokale druer på spektakulære vinmarker. Druene kommer fra ulike plotter på nesten 8 hektar vinmarker, mange av de svært gamle, fra skråninger på mellom 40-60 grader. Vinmarksarbeidet drives derfor tradisjonelt med esler og i pakt og respekt med naturen. I kjelleren spontangjæres vinene og modnes i ståltanker, betong og 100 år gamle fat.
Karakteristikk
Briljant gyllengul. Kompleks duft av steinfrukt, syltet sitrus, fersken, nøtter, mandler, hvite blomster knekk og mineraler. I munnen er den fyldig og kompleks med flott fruktighet pen munnfølelse med tydelig saltpreg. Preg av nøtter og mandler, svakt oksidative elementer som kommer fra opphold på brukt brandy fat. Kompleks og flott vin som passer til det meste fra stekt fisk, lyst kjøtt og spekemat.
Jordmonn
Muscat fra vinmarkene Viña de Bernardo in Loma de Los Jacintos og Viña de Pitón in Cerro de las Cucarras.Fra høyereliggende vinmarker (700 moh+) og over 50 år gamle stokker beliggende mot havet med sørlig eksponering. Pero Ximén fra Viña de Loguirre in Santo Pitar på 100 moh. Jordsmonn for begge er svart fyllitt og finkornede sedimenter (leire og silt) av skifer (Filitas Y Lutitas).
Område
DO Malaga og DO Sierras de Malaga er to to ulike appellasjoner i Andalucia i den sørøstlige delen av Spania. I dag er det ca 1000 hektar beplantet vinmark som ligger mellom 300-900 moh. DO Malaga er forbeholdt forsterket vin på mellom 15-22% alkohol eller naturlig søtvin laget på tørkede /overmodne druer. DO Sierras de Malaga ble formalisert i 2001 og er for tørre uforsterkede viner. Mest beplantet er Pedro Ximénez (lokalt Pero Ximen) og Moscatel de Alejandría med andre lokale og internasjonale innslag.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra gamle stokker, spontanfermentert i 3300 og 640 liter brukte fat, modnet i store fat i 10 md.
Druetyper
Muscat of Alexandria 90%
, Pedro Ximénez 10%