Hvitvin

Terroir al Limit Pedra de Guix

Fantastisk intens nese av sitrus, sitrusblomster, lavendel, laubær, fersk oregano med masse mineralitet. Frisk fruktighet med et delikat bitt i avslutningen. Fantastisk matvin som passer like godt til god spekemat, som sjømat og lyse kjøttretter. Drikk nå eller lagre i 5-8 år.

Spania

Horeca 610,60 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Grønnsaker
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Intens fruktig med markant mineralitet. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Garnacha Blanca 34% , Macabeo 33% , Pedro Ximénez 33%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.58 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr4447348
  • Vinmonopol3507101
  • LuktKlar gyllengul.
  • SmakIntens fruktig med markant mineralitet. Lang.
  • FargeIntens nese av fersken, sitrus, druer, te, urter røykaktige mineraler.
  • ProdusentTerroir al Limit
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Catalonia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Terroir al Limit

Om produsenten

Terroir uten grenser. Bare navnet forteller hva vinmaker og eier Dominik Huber ønsker å lage i Priorat. Viner som sprenger grenser for hva man har trodd har vært mulig i området.

Dominik lager delikate og finesse pregede viner fra et område som i en lang periode er og har vært preget av alkohol- og eikepregede viner. Siden starten i 2001 har Dominik funnet de beste og eldste plottene i stupbratte åssider der de hundre år gamle vinstokkene gjerne vokser på terrasser som klamrer seg fast til et særdeles skrint jordsmonn. Kun muldyr, esler og folk med klatresko kommer seg frem her.

For å utrykke det han ønsker i vinene sine har Dominik kastet ut de små eikefatene og kun beholdt de store. Bygget sement tanker til gjæring og modning. Disse grepene har gjort at vinene til Terrori al Limit er usedvanlige lekre, ærlige, uspanske, ekstremt konsentrerte og fruktdrevne.

Druene som benyttes er Garnatxa, Cariñena, Pedro Ximénez, Muscat d'Alexandria, Macabeu og Garnatxa Blanca. I dag regnes huset som kanskje det beste og mest grensesprengende huset i Spania. Fra 2015 årgangen er Dominik i gang med sitt nye prosjekt Terroir Historic der de kjøper økologiske druer, vinifiserer og modner i sement tanker etter gamle tradisjoner.

Karakteristikk

Fantastisk intens nese av sitrus, sitrusblomster, lavendel, laubær, fersk oregano med masse mineralitet. Frisk fruktighet med et delikat bitt i avslutningen. Fantastisk matvin som passer like godt til god spekemat, som sjømat og lyse kjøttretter. Drikk nå eller lagre i 5-8 år.

Jordmonn

PX fra Lloar på kalkholdig leire, Macabeo fra Torroja på elveavsetninger og Grenache Blanc på skifer. Markene ligger på 400-600 moh med nordøstlig eksponering og har en alder på 50-80 år.

Område

Priorat ligger en trekvarters kjøretur syd for Barcelona i den nordlige delen av Spania. Området er i dag kun en av to områder i landet som har DOC (DOQ på katalansk) og har et ekstremt jordsmonn bestående av skifer, granitt og kvarts. Vinmarkene er svært bratte og ligger ofte terrasserte og mange av disse har over 100 år gamle stokker.

Produksjonsmetode

Eldre stokker 50-80år. Håndplukket og puttet i basketpresser der de fottråkkes over er time. Mosten sponatngjæres i betong før den modnes på lees i 2 år i brukte 500 liters og større Stockinger fat.

Druetyper

Garnacha Blanca 34% , Macabeo 33% , Pedro Ximénez 33%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.