Brennevin

Dom. Tariquet Bas Armagnac Millesime 1994

1994 Bas Armagnac har en kompleks duft av tørket sitrusfrukt, tørket aprikos, vanilje og krydder. Svært fyldig og rik, med flott anslag med fint fruktpreg, viskøs og imponerende munnfølelse med svært lang ettersmak. På tross av naturlig høyt alkoholnivå er den elegant og delikat. Fantastisk som avec!

Horeca 1 607,20 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Domaine Tariquet

Om produsenten

Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa. Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for. Tariquet er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvitviner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. At Tariquet er et "domaine" betyr at all vin og brennevin er laget av druer de dyrker selv, og at produksjon, tapping og modning skjer på eiendommen. Det store engasjementet for miljø og sosiale forhold gjenspeiles i sertifiseringer som HVE (Haut Valeur Environnementale = høy miljøverdi), CSR /RSE (samfunnsansvars) og OCACIA /ISO sertifisering (landbrukssektor).

Karakteristikk

1994 Bas Armagnac har en kompleks duft av tørket sitrusfrukt, tørket aprikos, vanilje og krydder. Svært fyldig og rik, med flott anslag med fint fruktpreg, viskøs og imponerende munnfølelse med svært lang ettersmak. På tross av naturlig høyt alkoholnivå er den elegant og delikat. Fantastisk som avec!

Jordmonn

I hovedsak kalkholdig leire med grus.Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.

Område

Domaine Tariquet holder til i den sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne, som er en av tre hovedbyer for produksjon av Bas Armagnac. Hele 57 % av all Armagnac produksjon foregår her. Tariquet innehar ca. 120 hektar med vinmark som er dedikert til Armagnac produksjon. Vinmarkene dyrkes etter lutte raisonnée prinsippet. Her brukes kun naturlig kompost, samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Det brukes kun biologiske nedbrytbare sprøytemidler, noe de først tyr til når de står i fare for å miste avlingen. Utover dette sprøytes det ikke.

Produksjonsmetode

Tradisjonell destillasjon i vedfyrt Alambic destillasjonsapparat matet med ved dagen rundt for å sikre jevnt og stabilt kvalitet. Tappet i original styrke på 228 liters lettbrente eikefat fra Allier og Nievers skogene. Ingen tilsetninger. Lagret i 18 år før tapping i 2013 som cask strength.

Druetyper

Ugni Blanc 60% , Baco 40%

Opprinnelse

  • VaretypeBrennevin
  • EPDnr6179188
  • Vinmonopol15468601
  • LuktKompleks, tørket frukt, fat, vanilje og bakt aprikos.
  • SmakKompleks, tørket frukt, vanilje krydder. Lang.
  • FargeGyllenbrun.
  • ProdusentDomaine Tariquet
  • Årgang*1994
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Armagnac
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • 10/12 Fylde
  • Om vinen
  • Kompleks, tørket frukt, vanilje krydder. Lang.
  • Ugni Blanc 60% , Baco 40%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 45.5%
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 70cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.