Om produsenten
Generasjonsskiftet i La Morra.
Etter å ha dyrket og solgt druer over fem tiår tok søskenparet Michele og Sabina Reverdito over driften etter faren Silvano og etablerte Az. Agr. Reverdito i 2000.
I dag eier de imponerende 22 hektar med toppvinmarker i La Morra, Serralunga, Monforte d’Alba og Verduno. Vinhuset produserer foreløpig fem ulike Cruér og en standard Barolo, flotte barbera og nebbiolo viner, Verduno Pelaverga og sjeldenheten Nascetta.
Filosofien deres er tuftet på nennsomt arbeide i vinmarkene med økologisk filosofi der de også er medlem av den lokale miljøsertifiseringen The Green Experience. I kjelleren brukes det en miks av ståltanker, botti og mindre fat som etterhvert fases ut. Reverdito kan karakteriseres som en tradisjonell produsent med tydelig terroir fokus.
Karakteristikk
Mørk granatrød farge. Frisk og flott aroma av røde og mørke bær, hint av krydder og blomster. Fyldig, fast og fruktig likevel elegant smak med en flott struktur, i samsvar med duften. Lang avslutning med flotte tanniner. Trenger luft, gjerne i en karaffel. Drikker fint i dag, men vil fint tåle mange år i en god kjeller.
Jordmonn
Simane skråningen ligger inne i Cruen San Giacomo i La Morra og er på 2-2,5 hektar som ligger 270 moh med kalkholdig mergel og leire.
Område
Langhe Nebbiolo fra en enkeltvinmark inne i Cruen San Giacomo, La Morra. Siden det er en del leire i jordsmonnet vil ikke Michele produsere Barolo herfra da vinen er mer åpen og fruktig.
Produksjonsmetode
Håndhøstet og avstilket, spontangjæret i ståltank med 30-40 dager skallkontakt (submerged cap), modnet i 4000 liters botti i 1 år. Flaskemodnet i min. 6 mnd.