Om produsenten
Generasjonsskiftet i La Morra.
Etter å ha dyrket og solgt druer over fem tiår tok søskenparet Michele og Sabina Reverdito over driften etter faren Silvano og etablerte Az. Agr. Reverdito i 2000.
I dag eier de imponerende 22 hektar med toppvinmarker i La Morra, Serralunga, Monforte d’Alba og Verduno. Vinhuset produserer foreløpig fem ulike Cruér og en standard Barolo, flotte barbera og nebbiolo viner, Verduno Pelaverga og sjeldenheten Nascetta.
Filosofien deres er tuftet på nennsomt arbeide i vinmarkene med økologisk filosofi der de også er medlem av den lokale miljøsertifiseringen The Green Experience. I kjelleren brukes det en miks av ståltanker, botti og mindre fat som etterhvert fases ut. Reverdito kan karakteriseres som en tradisjonell produsent med tydelig terroir fokus.
Karakteristikk
Delikat granatrød farge. Kompleks duft med en klar og flott aroma av røde og mørke bær, kastanje, krydder og fioler. Fyldig, fast og fruktig likevel elegant smak med en flott struktur, i samsvar med duften. Lang avslutning med flotte tanniner. Trenger luft, gjerne i en karaffel. Drikker fint i dag, men vil fint tåle mange år i en god kjeller.
Jordmonn
Standard Baroloen kommer fra en rekke ulike vinmarker hhv. Berri, Castagni, Riva Rocca beliggende i La Morra og Badarina,i Serralunga. Posisjonen er noe ulik med vinmarker på mellom 270-300 moh med jordsmonn av mergel og kalkstein, tufa og kalkholdig leire. Stokkene er mellom 15-40 år.
Produksjonsmetode
Håndhøstet og avstilket, spontangjæret i ståltank med 30-40 dager skallkontakt (submerged cap), modnet i 2500 og 3500 liters botti 2 år. Flaskemodnet i min. 12 mnd.