Om produsenten
Generasjonsskiftet i La Morra.
Etter å ha dyrket og solgt druer over fem tiår tok søskenparet Michele og Sabina Reverdito over driften etter faren Silvano og etablerte Az. Agr. Reverdito i 2000.
I dag eier de imponerende 22 hektar med toppvinmarker i La Morra, Serralunga, Monforte d’Alba og Verduno. Vinhuset produserer foreløpig fem ulike Cruér og en standard Barolo, flotte barbera og nebbiolo viner, Verduno Pelaverga og sjeldenheten Nascetta.
Filosofien deres er tuftet på nennsomt arbeide i vinmarkene med økologisk filosofi der de også er medlem av den lokale miljøsertifiseringen The Green Experience. I kjelleren brukes det en miks av ståltanker, botti og mindre fat som etterhvert fases ut. Reverdito kan karakteriseres som en tradisjonell produsent med tydelig terroir fokus.
Karakteristikk
Mørk burgunderrød farge. Flott fruktig duft med en klar og flott aroma av røde og mørke bær, krydder og mørke blomster Fruktig og fyldig, likevel elegant smak med en flott struktur, i samsvar med duften. Lang avslutning med flotte tanniner og lang frisk avslutning. Trenger luft, gjerne i en karaffel. Drikker fint i dag, men vil fint tåle 5 år i en god kjeller.
Jordmonn
Fra enkeltmarken Butti beliggende i La Morra. Mesteparten av marken ble plantet på 1960 talle og er på 3 ha med kalkholdig jordsmonn 250 moh. som ligger vestvendt.
Produksjonsmetode
Håndhøstet og avstilket, spontangjæret i ståltanker med 21 dagers skallkontakt , modnet i 3000 liters tine (slavonsk eikefat) i 1år. Flaskemodnet i min. 6 mnd. ca 16.000 flasker produsert.