Hvitvin

Pepiere Gras Moutons Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie

På grunn av det spesielle jordsmonnet og konsentrasjonen som oppnås med de gamle vinstokkene, er denne vinen mer kraftfull enn en typisk Muscadet. Som ung har den mineralske aromaer med en overliggende floral tone. Den har fin fruktighet med epler og hvite fersken kombinert med en kremet fylde. Frisk og sitronsyrlig avslutning. Den drikker svært godt ung men tåler også 5 til 7 års lagring. Med alder vil den utvikle større kompleksitet med enda tydeligere mineralitet. Vinen kan drikkes med alle typer sjømat og går spesielt godt med blåskjell, reker og andre sødmefulle skjell.

Frankrike

Horeca 239,61 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Sitruspreget frukt. Kompleks, mineralsk og konsentrert.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr2647568
  • Vinmonopol9864201
  • LuktLys strågul.
  • SmakSitruspreget frukt. Kompleks, mineralsk og konsentrert.
  • FargeMineralsk, sitrus og blomster.
  • ProdusentDom. de la Pépière
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Loire
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. de la Pépière

Om produsenten

Marc Ollivier driver Domaine de la Pepiere sammen med Remi Branger og Gwénaëlle Croix i Muscadet, ytterst i Loire. Her lager de både røde og hvite viner hvorav særlig de hvite har gitt produsenten internasjonal anerkjennelse.

I dag har de til sammen nesten 40 hektar med vinmaker, hvorav en stor del ligger nord i appellasjonen ved Chateau Thebaud, der jordsmonnet er granittholdig. Han har også over 8 hektar lenger syd i området Clisson, hvor jordsmonnet er mer skiferholdig. Domainets fortrinn er de gamle vinstokkene som er mellom 40 og 80 år gamle, hvorav deler er nedarvet mens øvrige er kjøpt i løpet av de siste årene.

Pepieres holdning både i vinmarken og under vinmakingen er «hands off». Han følger nøye med i hele vekstsesongen og under vinmakingen og praktiserer hele veien minimal innblanding. Pepiere er økologisk sertifisert og biodynamisk sertifisert fra 2018.

Karakteristikk

På grunn av det spesielle jordsmonnet og konsentrasjonen som oppnås med de gamle vinstokkene, er denne vinen mer kraftfull enn en typisk Muscadet. Som ung har den mineralske aromaer med en overliggende floral tone. Den har fin fruktighet med epler og hvite fersken kombinert med en kremet fylde. Frisk og sitronsyrlig avslutning. Den drikker svært godt ung men tåler også 5 til 7 års lagring. Med alder vil den utvikle større kompleksitet med enda tydeligere mineralitet. Vinen kan drikkes med alle typer sjømat og går spesielt godt med blåskjell, reker og andre sødmefulle skjell.

Jordmonn

Druene til denne vinen er hentet fra gamle vinstokker som vokser i et svært gneissholdig jordsmonn over leire og silika i åssider

Område

Muscadet Sevre et Maine ligger ytterst i Loiredalen, øst for byen Nantes. Det er maritimt klima med påvirkning fra Atlanterhavet. Produksjonen er i all hovedsak hvitvin laget på druen Melon de Bourgogne, som på sitt beste kan lage svært mineralske og stedegne viner med særdeles godt lagringsevne

Produksjonsmetode

Håndhøstede druer fra gneiss jordsmonn, direkte presset og spontangjæret. Modnet 8 mnd på bunnfallet i underjordisk tank før tapping.

Druetyper

Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.