Hvitvin

Pepiere Clos Briords Muscadet Sevre et Maine Sur Lie

På grunn av det spesielle jordsmonnet og konsentrasjonen som oppnås med de gamle vinstokkene, er denne vinen mer kraftfull enn en typisk Muscadet. Vinen har en svært lys farge. Som ung har den mineralske og sitrusaktige aromaer med innslag av grønne epler. Den får etter hvert duft av akasiehonning og lime. Den drikker svært godt ung og vil med 4 til 5 års lagring utvikle større kompleksitet. Vinen kan drikkes med alle typer sjømat og går spesielt godt med blåskjell, reker og andre sødmefulle skjell.

Frankrike

Horeca 231,17 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 7/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Mineralsk, delikat og frisk fruktighet, ungdommelig men kompleks. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr2647550
  • Vinmonopol9864001
  • LuktLys klar strågul.
  • SmakMineralsk, delikat og frisk fruktighet, ungdommelig men kompleks. Lang.
  • FargeMineralsk, delikat og frisk fruktighet, ungdommelig men kompleks.
  • ProdusentDom. de la Pépière
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Loire
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. de la Pépière

Om produsenten

Marc Ollivier driver Domaine de la Pepiere sammen med Remi Branger og Gwénaëlle Croix i Muscadet, ytterst i Loire. Her lager de både røde og hvite viner hvorav særlig de hvite har gitt produsenten internasjonal anerkjennelse.

I dag har de til sammen nesten 40 hektar med vinmaker, hvorav en stor del ligger nord i appellasjonen ved Chateau Thebaud, der jordsmonnet er granittholdig. Han har også over 8 hektar lenger syd i området Clisson, hvor jordsmonnet er mer skiferholdig. Domainets fortrinn er de gamle vinstokkene som er mellom 40 og 80 år gamle, hvorav deler er nedarvet mens øvrige er kjøpt i løpet av de siste årene.

Pepieres holdning både i vinmarken og under vinmakingen er «hands off». Han følger nøye med i hele vekstsesongen og under vinmakingen og praktiserer hele veien minimal innblanding. Pepiere er økologisk sertifisert og biodynamisk sertifisert fra 2018.

Karakteristikk

På grunn av det spesielle jordsmonnet og konsentrasjonen som oppnås med de gamle vinstokkene, er denne vinen mer kraftfull enn en typisk Muscadet. Vinen har en svært lys farge. Som ung har den mineralske og sitrusaktige aromaer med innslag av grønne epler. Den får etter hvert duft av akasiehonning og lime. Den drikker svært godt ung og vil med 4 til 5 års lagring utvikle større kompleksitet. Vinen kan drikkes med alle typer sjømat og går spesielt godt med blåskjell, reker og andre sødmefulle skjell.

Jordmonn

Druene til denne vinen er kommer fra over 60 år gamle vinstokker som vokser i et svært skiferholdig jordsmonn med en del silika i Cru området Chêtau-Thébaud. Jordsmonnet er dypere enn for hans øvrige vinmarker og den karakteristiske granitten ligger under skiferjorden. Svært god drenering i våte år og god fuktbærende kapasitet i tørre år. Marken er på kun 3 hektar.

Område

Muscadet Sevre et Maine ligger ytterst i Loiredalen, øst for byen Nantes. Det er maritimt klima med påvirkning fra Atlanterhavet. Produksjonen er i all hovedsak hvitvin laget på druen Melon de Bourgogne, som på sitt beste kan lage svært mineralske og stedegne viner med særdeles godt lagringsevne.

Produksjonsmetode

Håndhøstete druer fra 60+ år gamle vinstokker på granitt jordsmonn. Spontanfermentert i betongtankerog deretter modnet på bunnfallet i 7mnd før tapping.

Druetyper

Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.