Hvitvin

Pepiere Clisson Muscadet Sevre et Maine

På grunn av det spesielle jordsmonnet og konsentrasjonen som oppnås med de gamle vinstokkene, er denne vinen mer kraftfull og rikere enn en typisk Muscadet. Gyllen briljant farge. Som ung har den eple- og sitrusaktige aromaer med innslag av honning og blomster. Rik, fyldig og frisk i munnen med flott kremet munnfølelse og svært lang mineralsk ettersmak. Drikker godt ung men vil med 4 til 5 års lagring utvikle enda dypere kompleksitet. Vinen kan drikkes med alle typer sjømat og går spesielt godt med blåskjell, reker og andre sødmefulle skjell.

Frankrike

Horeca 287,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Dom. de la Pépière

Om produsenten

Domaine de la Pepiere drives av Remi Branger og Gwénaëlle Croix i Muscadet, ytterst i Loire. Her lager de både røde og hvite viner hvorav særlig de hvite har gitt produsenten internasjonal anerkjennelse. Frem til og med 2019 var også grunnleggeren Marc Ollivier med før han gikk av med pensjon.

I dag har Pepiere ca 40 hektar med vinmak, hvorav en stor del ligger nord i appellasjonen ved Chateau Thebaud, der jordsmonnet er granittholdig. Eiendommen har også over 8 hektar lenger syd i området Clisson, hvor jordsmonnet er mer skiferholdig. Domainets fortrinn er de gamle vinstokkene som er mellom 40 og 80 år gamle, hvorav deler er nedarvet mens øvrige er kjøpt i løpet av de siste årene.

Pepieres holdning både i vinmarken og under vinmakingen er «hands off». Han følger nøye med i hele vekstsesongen og under vinmakingen og praktiserer hele veien minimal innblanding. Pepiere er økologisk sertifisert og biodynamisk sertifisert fra 2018.

Karakteristikk

På grunn av det spesielle jordsmonnet og konsentrasjonen som oppnås med de gamle vinstokkene, er denne vinen mer kraftfull og rikere enn en typisk Muscadet. Gyllen briljant farge. Som ung har den eple- og sitrusaktige aromaer med innslag av honning og blomster. Rik, fyldig og frisk i munnen med flott kremet munnfølelse og svært lang mineralsk ettersmak. Drikker godt ung men vil med 4 til 5 års lagring utvikle enda dypere kompleksitet. Vinen kan drikkes med alle typer sjømat og går spesielt godt med blåskjell, reker og andre sødmefulle skjell.

Jordmonn

Clisson er skilt ut som egen Cru i regionen og ligger i den sørlige delen av Muscadet-appellasjonen. Store deler av vinmarkene har svært granittholdig jordsmonn med noe grus, småstein og leire. Jordsmonnet er særdeles veldrenert og gir svært mineralske viner. Pepiere bruker kun de beste og eldste stokkene fra de 5,5 ha de har i Clisson. Resten går i deres "standard" Muscadet.

Område

Muscadet Sevre et Maine ligger ytterst i Loiredalen, øst for byen Nantes. Det er maritimt klima med påvirkning fra Atlanterhavet. Produksjonen er i all hovedsak hvitvin laget på druen Melon de Bourgogne, som på sitt beste kan lage svært mineralske og stedegne viner med særdeles godt lagringsevne.

Produksjonsmetode

Håndhøstede druer fra 50-90 år gamle stokker. Druene presses og spontangjæres i underjordiske gjæringstanker. Modnet på lies i betong i min. 24 mnd. før tapping. Ingen filtrering.

Druetyper

Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr4370516
  • Vinmonopol2843901
  • LuktKompleks og mineralsk av sitrus, akasie og eple.
  • SmakFrisk, fyldig kremet. Tydelig mineralsk med fin frukt.
  • FargeKlar gyllen strågul.
  • ProdusentDom. de la Pépière
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Loire
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fyldig kremet. Tydelig mineralsk med fin frukt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.