Produsent
Dom. de la Pépière
Om produsenten
Marc Ollivier driver Domaine de la Pepiere sammen med Remi Branger og Gwénaëlle Croix i Muscadet, ytterst i Loire. Her lager de både røde og hvite viner hvorav særlig de hvite har gitt produsenten internasjonal anerkjennelse.
I dag har de til sammen nesten 40 hektar med vinmaker, hvorav en stor del ligger nord i appellasjonen ved Chateau Thebaud, der jordsmonnet er granittholdig. Han har også over 8 hektar lenger syd i området Clisson, hvor jordsmonnet er mer skiferholdig. Domainets fortrinn er de gamle vinstokkene som er mellom 40 og 80 år gamle, hvorav deler er nedarvet mens øvrige er kjøpt i løpet av de siste årene.
Pepieres holdning både i vinmarken og under vinmakingen er «hands off». Han følger nøye med i hele vekstsesongen og under vinmakingen og praktiserer hele veien minimal innblanding. Pepiere er økologisk sertifisert og biodynamisk sertifisert fra 2018.
Karakteristikk
På grunn av det spesielle jordsmonnet og konsentrasjonen som oppnås med de gamle vinstokkene, er denne vinen mer kraftfull og rikere enn en typisk Muscadet. Vinen har gyllen briljant farge. Som ung har den mineralske med eple- og sitrusaktige aromaer med innslag av honning og blomster. Rik, fyldig og frisk i munnen med flott kremet munfølelse og svært lang ettersmak.Den drikker svært godt ung og vil med 4 til 5 års lagring utvikle enda dypere kompleksitet. Vinen kan drikkes med alle typer sjømat og går spesielt godt med blåskjell, reker og andre sødmefulle skjell.
Jordmonn
Clisson er skilt ut som egen Cru i regionen og ligger i den sørlige delen av Muscadet regionen. Store deler av vinmarkene er svært granittholdig jordsmonn med noe grus, småstein og leire. Jordsmonnet er særdeles veldrenert og gir svært mineralske viner.
Område
Muscadet Sevre et Maine ligger ytterst i Loiredalen, øst for byen Nantes. Det er maritimt klima med påvirkning fra Atlanterhavet. Produksjonen er i all hovedsak hvitvin laget på druen Melon de Bourgogne, som på sitt beste kan lage svært mineralske og stedegne viner med særdeles godt lagringsevne.
Produksjonsmetode
Håndhøstete druer presset og spontangjæret i underjordiske gjæringstanker. Modnet på lies i betong i 24mnd før tapping uten filtrering.
Druetyper
Muscadet (Melon de Bourgogne) 100%