Rødvin

Pavette Pinot Noir

Middels dyp rød. Duft av kirsebær, bringebær, tranebær, urter, te og trekrydder. Rik, fyldig og saftig bærfrukt med god tekstur, hint av fat. Flott vin til BBQ, kraftig helstekt kylling, svin, lammegryte og kos. Nytes avkjølt.

USA

Horeca 190,28 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 10/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Rik, fyldig og saftig bærfrukt med god tekstur, hint av fat.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.8%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5995550
  • Vinmonopol14100001
  • LuktMiddels dyp rød.
  • SmakRik, fyldig og saftig bærfrukt med god tekstur, hint av fat.
  • FargeDuft av kirsebær, bringebær, tranebær, urter, te og trekrydder.
  • ProdusentAveræn Wines
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt USA , California
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Averæn Wines

Om produsenten

Frøet til Averæn wines ble sådd over et bål i 2013 av de samme tre som også i sin tid startet Banshee wines i Sonoma nemlig Steve Graf, Baron Ziegler og Noah Dorrance.

Sammen med den høyt respekterte og meriterte vinmakeren Adam Smith satt de opp en konstellasjon hvor de etablerte et vineri, fikk tak i noen vinmarker og der de fant kilder til druer fra sunne (økologiske) vinmarker rundt Willamette. Første årgang ble sluppet i 2016 og bestod kun av 2015 Willamette Valley Pinot Noir.

I dag er porteføljen utvidet til å inneholde en slags reserve utgave, flere enkeltvinmarksviner på Pinot Noir i tillegg å lage en rosevin, samt Chardonnay og Riesling. I dag består vinmakerteamet av Rob Fischer og Mordechai Kotler som til sammen har lang fartstid både i California, Australia og New Zealand.

Karakteristikk

Middels dyp rød. Duft av kirsebær, bringebær, tranebær, urter, te og trekrydder. Rik, fyldig og saftig bærfrukt med god tekstur, hint av fat. Flott vin til BBQ, kraftig helstekt kylling, svin, lammegryte og kos. Nytes avkjølt.

Jordmonn

Druene er plukket fra ulike vinmarker i Central Coast som stort sett ligger kystnært og gir friskhet.

Område

Området Central Coast i California er gigantisk stort og her er det enorme forskjeller i både vinmarker og klima.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, spontan gjæring i åpne kar med 15% hele klaser, modnet i ståltanker og brukte franske fat (25%) i 6 md.

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.