Produsent
A.A. Badenhorst Family Wines
Om produsenten
A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.
Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå hele 180 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.
Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.
Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.
Karakteristikk
Lys briljant strågul farge. Svært flott og delikat duft av sitrus, mandler, norske epler, hvite blomster med et hint av hvit te og nøtter. Veldig mineralsk stil. Svært frisk med fløyelsaktig munnfølelse og særdeles lang, mineralsk og avslutning. Drikk til delikate fisk og skalldyrsretter, skinke og oster.
Jordmonn
Sout van de Aarde = Salt fra jorden - vinmark plantet i 1961 den vestre delen av Swartland, og heter Brakkuil. Stokkene er frittstående busker som vokser på sand og kalkholdig jordsmonn.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.
Produksjonsmetode
Hele klaser presses før spontangjæring. Vinen modner 11 mnd på lees i brukte 500-600 liters fat.