Hvitvin

Muchada-Lelcapart Lumiere

Strågul, lett sløret. Kompleks og fokusert duft av fersk frukt, hvite blomster, salt sjø, grønne mandler oliven og sitrus. I munnen er den kompleks og mineralsk, en fruktig munnfull pakket inn i fløyelsaktig tekstur. Svært lang ettersmak av hvite frukter, salt, pent integrert fat, mineraler og spanske mandler. Prøv til god spekemat, havets beste råvarer, gode grønnsaksbaserte retter, supper og forseggjorte kyllingretter.

Spania

Horeca 444,20 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Kompleks, mineralsk, fruktig, tekstur. Svært lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Palomino 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.44 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5701453
  • Vinmonopol12627301
  • LuktStrågul, lett sløret.
  • SmakKompleks, mineralsk, fruktig, tekstur. Svært lang.
  • FargeKompleks duft av salt sjø, grønne mandler oliven og sitrus.
  • ProdusentMuchada-Leclapart
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Andalucia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Muchada-Leclapart

Om produsenten

Albariza i flaske. Smak på ordet og smak på vinen. Palomino (og Muscat) uten tilsetninger eller påvirkning av flor, bare et nydelig uttrykk av druer og voksested.

Hos Alejandro Muchada og hans kompanjong David Leclapart lages det terroir-drevne viner så fulle av salin mineralitet og tekstur som en vin kan få. Fra tre plotter på tilsammen 3,6 hektar i Sanlucar de Barrameda i Jerez jobber Ale hver dag i de kalkholdige vinmarkene etter biodynamiske prinsipper.

I kjelleren følges prinsippet om minimal påvirkning av materialet for å beholde energien og nyansene. Sammen tryller duoen frem unike viner laget med utrolig presisjon og magisk munnfølelse.

Siden den første årgangen i 2014 er Muchada-Leclapart trukket frem som en fremtidens produsenter av blant annet Luis Gutiérrez, J. Robinson og Jamie Goode. Deres tilstedeværelse på de fleste av Spanias topprestauranter forteller mye om deres posisjon og suksess.

Karakteristikk

Strågul, lett sløret. Kompleks og fokusert duft av fersk frukt, hvite blomster, salt sjø, grønne mandler oliven og sitrus. I munnen er den kompleks og mineralsk, en fruktig munnfull pakket inn i fløyelsaktig tekstur. Svært lang ettersmak av hvite frukter, salt, pent integrert fat, mineraler og spanske mandler. Prøv til god spekemat, havets beste råvarer, gode grønnsaksbaserte retter, supper og forseggjorte kyllingretter.

Jordmonn

Palomino fra plotten Viña La Platera Vieja del Pago Miraflores i delen Miraflores Baja som er på 1,2 hektar. Jordsmonnet her består av kalholdig “albariza” og "tosca cerrada", under leirholdig kalkstein“lustrillos”. Marken er vestvendt og stokkenes alder 60 år.

Område

Vinmarkene til Muchada-Leclapart ligger Sanlucar de Barrameda, den nord-vestligste av byen i Jerez triangelet. Miraflores er den mest historiske av alle såkalte Pago og mest kjent fra Manzanilla produksjon. I tillegg har de en plott i en Pago kalt Abulagar rett ved byen Chipoina rett sørvest for Sanlucar på mer sand. Det mest kjente jordsmonnet området er Albariza som er svært kalkholdig leire, men noe mindre distinkt enn Jerez. I tillegg er det mer fuktig her og kjøligere enn naboen i øst. Palomino druen den mest dyrkede sorten før Pedro Ximenes og Moscatel de Alejandría.

Produksjonsmetode

Håndhøstet fra gamle stokker, direkte presset over 3-4 timer, spontanfermentert i kledde tanker, modnet 15 md. på bunnfall i brukte fat. Tappet uten filtrering. 6 mnd i flaske før sluppet.

Druetyper

Palomino 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.