Hvitvin

Muchada-Leclapart Elixir

Strågul, lett sløret. Aromatisk duft av sitrus, mineraler, fersken, kamomille, blomster og salt sjø. I munnen er den både frisk og fruktig med fin fylde, herlig tekstur mineralsk avslutning. Lang delikat ettersmak av kamomille, te, oliven spanske mandler. Saftig, spontan, og delikat. Prøv til spekemat, oliven, mandler, supper, fisk og skalldyr.

Spania

Horeca 381,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Muchada-Leclapart

Om produsenten

Albariza i flaske. Smak på ordet og smak på vinen. Palomino (og Muscat) uten tilsetninger eller påvirkning av flor, bare et nydelig uttrykk av druer og voksested.

Hos Alejandro Muchada og hans kompanjong David Leclapart lages det terroir-drevne viner så fulle av salin mineralitet og tekstur som en vin kan få. Fra tre plotter på tilsammen 3,6 hektar i Sanlucar de Barrameda i Jerez jobber Ale hver dag i de kalkholdige vinmarkene etter biodynamiske prinsipper.

I kjelleren følges prinsippet om minimal påvirkning av materialet for å beholde energien og nyansene. Sammen tryller duoen frem unike viner laget med utrolig presisjon og magisk munnfølelse.

Siden den første årgangen i 2014 er Muchada-Leclapart trukket frem som en fremtidens produsenter av blant annet Luis Gutiérrez, J. Robinson og Jamie Goode. Deres tilstedeværelse på de fleste av Spanias topprestauranter forteller mye om deres posisjon og suksess.

Karakteristikk

Strågul, lett sløret. Aromatisk duft av sitrus, mineraler, fersken, kamomille, blomster og salt sjø. I munnen er den både frisk og fruktig med fin fylde, herlig tekstur mineralsk avslutning. Lang delikat ettersmak av kamomille, te, oliven spanske mandler. Saftig, spontan, og delikat. Prøv til spekemat, oliven, mandler, supper, fisk og skalldyr.

Jordmonn

Muscat fra den 0,7 ha store plotten "El Camino del Puerto” fra Pago Abulagarra. Jordsmonn sandholdig leire. Marken ligger svært nær ved havet og er vestvendt. Stokkenes alder 45 år.

Område

Vinmarkene til Muchada-Leclapart ligger Sanlucar de Barrameda, den nord-vestligste av byen i Jerez triangelet. Miraflores er den mest historiske av alle såkalte Pago og mest kjent fra Manzanilla produksjon. I tillegg har de en plott i en Pago kalt Abulagar rett ved byen Chipoina rett sørvest for Sanlucar på mer sand. Det mest kjente jordsmonnet området er Albariza som er svært kalkholdig leire, men noe mindre distinkt enn Jerez. I tillegg er det mer fuktig her og kjøligere enn naboen i øst. Palomino druen den mest dyrkede sorten før Pedro Ximenes og Moscatel de Alejandría.

Produksjonsmetode

Håndhøstet Moscatel de Chipiona fra 45 år gamle stokker, spontanfermentert i tank, modnet 9 md. i brukte fat (fra 2013).

Druetyper

Muscat (Moscatel, Moscato) 100%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5701438
  • Vinmonopol12627001
  • LuktAromatisk, sitrus, mineraler, fersken, blomter, salt sjø.
  • SmakFrisk og fruktig med frukt og mineralsk avslutning. Lang.
  • FargeStrågul, lett sløret.
  • ProdusentMuchada-Leclapart
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania , Andalucia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og fruktig med frukt og mineralsk avslutning. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Muscat (Moscatel, Moscato) 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.43 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.