Produsent
Muchada-Leclapart
Om produsenten
Albariza i flaske. Smak på ordet og smak på vinen. Palomino (og Muscat) uten tilsetninger eller påvirkning av flor, bare et nydelig uttrykk av druer og voksested.
Hos Alejandro Muchada og hans kompanjong David Leclapart lages det terroir-drevne viner så fulle av salin mineralitet og tekstur som en vin kan få. Fra tre plotter på tilsammen 3,6 hektar i Sanlucar de Barrameda i Jerez jobber Ale hver dag i de kalkholdige vinmarkene etter biodynamiske prinsipper.
I kjelleren følges prinsippet om minimal påvirkning av materialet for å beholde energien og nyansene. Sammen tryller duoen frem unike viner laget med utrolig presisjon og magisk munnfølelse.
Siden den første årgangen i 2014 er Muchada-Leclapart trukket frem som en fremtidens produsenter av blant annet Luis Gutiérrez, J. Robinson og Jamie Goode. Deres tilstedeværelse på de fleste av Spanias topprestauranter forteller mye om deres posisjon og suksess.
Karakteristikk
Strågul, lett sløret. Aromatisk duft av sitrus, mineraler, fersken, kamomille, blomster og salt sjø. I munnen er den både frisk og fruktig med fin fylde, herlig tekstur mineralsk avslutning. Lang delikat ettersmak av kamomille, te, oliven spanske mandler. Saftig, spontan, og delikat. Prøv til spekemat, oliven, mandler, supper, fisk og skalldyr.
Jordmonn
Muscat fra den 0,7 ha store plotten "El Camino del Puerto” fra Pago Abulagarra. Jordsmonn sandholdig leire. Palomino er fra plotten Viña La Platera i Pago Miraflores på 1,7 hektar. Jordsmonnet her består av kalkstein “albariza” og leirholdig kalkstein“lustrillos”. Begge markene nærved havet og er vestvendt. Stokkenes alder er hhv 40 og 60 år.
Område
Vinmarkene til Muchada-Leclapart ligger Sanlucar de Barrameda, den nord-vestligste av byen i Jerez triangelet. Miraflores er den mest historiske av alle såkalte Pago og mest kjent fra Manzanilla produksjon. I tillegg har de en plott i en Pago kalt Abulagar rett ved byen Chipoina rett sørvest for Sanlucar på mer sand. Det mest kjente jordsmonnet området er Albariza som er svært kalkholdig leire, men noe mindre distinkt enn Jerez. I tillegg er det mer fuktig her og kjøligere enn naboen i øst. Palomino druen den mest dyrkede sorten før Pedro Ximenes og Moscatel de Alejandría.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra 60 år gamle stokker, spontanfermentert i tank, modnet 9 md. i brukte fat.
Druetyper
Muscat (Moscatel, Moscato) 20%
, Palomino 80%