Rødvin

Dom. Georges Lignier Et Fils Morey-Saint-Denis 1Er Cru Clos Des Ormes

Dyp burgunderrød. Flott duft av mørke bær, kirsebær, hint av treverk, pepper, musk, floralitet og mineraler. Kraftig og friskt anslag av røde og mørke bær, krydder, edelt treverk pakket inn i flott tekstur med stor lengde og flotte tanniner. Lang delikat avslutning. drikker fint i dag, gjerne med lufting. Tåler fint 10-15 år etter årgang. Flott til kalv, fugl gryter ed tiden en utmerket viltvin.

Frankrike

Horeca 668,86 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 7/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Røde frukter, bløte tanniner, animalske toner og lang avslutning.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr5809801
  • Vinmonopol2249001
  • LuktRubinrød.
  • SmakRøde frukter, bløte tanniner, animalske toner og lang avslutning.
  • FargeModne moreller, røde frukter.
  • ProdusentDom. Georges Lignier & Fils
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Georges Lignier & Fils

Om produsenten

Den dyktige og berømte Lignier familien er godt spredd rundt i Morey.

Georges som er Hubert Ligniers nevø har betydelige andeler med vinmarker som inkluder mer enn en hektar i Clos de la Roche, nesten 0,3 ha i Bonnes Mares, og nesten1,5 ha i Clos St-Denis hvor domainet har den største andelen. Totalt har de 16 hektar spredd over 50 parseller med en imponerende gjennomsnittsalder på 55 år.

Hos domainet er det Georges Ligniers nevø Benoît Stehly som styrer skuta. Han har vært involvert siden 2002, men fra 2008 har han hatt hele ansvaret for både vinmark og kjeller. Med lilla fingre året rundt passer han på hver eneste parsell utrykker seg på best mulig måte. Benoit introduserte tidlig naturlig gress mellom rankene som en av de få i kommunen og får svært godt betalt for dette med økt konsentrasjon og med stadig stigende temperaturer. Vinene har derfor alltid en flott kjølighet og presisjon.

I kjelleren praktiseres det ofte bruk av opptil 20% helklasefermentering i tillegg til avstilking. All vin spontanfermenters, modner 18-20 måneder på klassiske piece før tapping med kun to omstikkinger. Kommunevinene modner i brukte fat, mens Premier Cruene modner på maksimalt 30 % nye fat og Grand Cruene på ca 50%. Fra 2010 årgangen er vinene verken klarnet eller filtrert for å beholde mest mulig av vinens egenart.

Karakteristikk

Dyp burgunderrød. Flott duft av mørke bær, kirsebær, hint av treverk, pepper, musk, floralitet og mineraler. Kraftig og friskt anslag av røde og mørke bær, krydder, edelt treverk pakket inn i flott tekstur med stor lengde og flotte tanniner. Lang delikat avslutning. drikker fint i dag, gjerne med lufting. Tåler fint 10-15 år etter årgang. Flott til kalv, fugl gryter ed tiden en utmerket viltvin.

Jordmonn

Fra fortsettelsen av Clos de la Roche. Georges Lignier har nesten hele 2 hektar parsell i den øvre nordre delen. Grunnet erosjon av hele marken ble den replantet etter selection massale prinsippet i 1963. Tynn toppjord med gress på toppen mye mergel og kalkstein under. Stokkenes alder 55 år. Markene ligger østvendt på 240 moh.

Område

Morey-Saint-Denis fungerer som en bro mellom Chambolle-Musigny i sør og Gevrey-Chambertin i nord. Slik er også stilen på vinene, både elegante og feminine, men også mot det maskuline og strukturerte. Appellasjonen har ca 95 hektar beplantet vinmark der Pinot Noir dekker 92 %, resten Chardonnay. I Morey finnes det fem Grand Cruer (om man regner med en liten andel av Bonnes Mares) og hele 20 Premier Cruer. Vinmarkene ligger for det meste østvendt mellom 220-270 moh på kalkstein, kalkholdig leire og mergel. Clos Des Ormes ble plantet av Cîteaux munker og er på 4,5 ha, der den nederste delen kun har village status.

Produksjonsmetode

Håndhøstet, 80% avstilket, prefermentær maserasjon over 3-5 dager, spontan gjæring og maserasjon over ca 8-9 dager. Presset og deretter tappet i brukte og 25% nye fat på 228 liter og modnet i 18 mnd. med kun to omstikkinger for å fjerne bunnfallet. Tappet uten filtrering.

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.