Musserende

Leclerc Briant Rosé de Saignee

Intens dyp transparent rubinrød farge med fine bobler. Duft av røde og mørke bær, røde epler, blodappelsin tydelig autolysepreg med duft av nybakt brioche og håndverksbrød. Meget fine behagelige bobler med flott frukt og fast struktur. Fruktig men tørr med svært god lengde og konsentrasjon. Nyt til mat, gjerne med sopp, - her er det mulig mot mer rosapreget kjøtt og fugl – spesielt and.

Horeca 627,24 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 2/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fruktig og utviklet med lang frisk og fruktig ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Pinot Noir 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.6 g/l
  • Sukker 4 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr6012603
  • Vinmonopol14404101
  • LuktMørk transparent rød.
  • SmakFruktig og utviklet med lang frisk og fruktig ettersmak.
  • FargeFrisk kompleks og dyp nese av kirsebær, brioche og mineraler.
  • ProdusentLeclerc Briant
  • Årgang-
  • Land, distrikt Frankrike , Champagne
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Leclerc Briant

Om produsenten

Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.

Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Nye Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.

Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne.

I dag har huset ca 10 hektar med topp klassifiserte vinmarker. I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.

En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.

Karakteristikk

Intens dyp transparent rubinrød farge med fine bobler. Duft av røde og mørke bær, røde epler, blodappelsin tydelig autolysepreg med duft av nybakt brioche og håndverksbrød. Meget fine behagelige bobler med flott frukt og fast struktur. Fruktig men tørr med svært god lengde og konsentrasjon. Nyt til mat, gjerne med sopp, - her er det mulig mot mer rosapreget kjøtt og fugl – spesielt and.

Jordmonn

Druene kommer fra følgende Cru: Hautvillers, Cumières, og Dizy. Klassisk kalkholdig jordsmonn fra meget gode adresser.

Produksjonsmetode

Håndplukket, to dager skallkontakt før saignee metode (årelating - dvs avrent most og ikke videre presset). Spontan alkoholgjæring i store fat, gjennomgått malolaktisk gjæring og tappet på flaske i juni år etter aktuell høst (2014) før 2. gangsgjæring i flaske med ca 6,5 år på bunnfall i flaske. Degorgert fra mars 2022 med 4 g/l dosage.

Druetyper

Pinot Noir 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.