Om produsenten
Med nye eiere og ny kjellermester er champagnehuset Leclerc Briant ansett som en av de mest spennende produsentene i en av verdens viktigste vinregioner.
Stilen på husets Champagner er særdeles delikat med høy konsentrasjon, flott fruktighet og tydelig mineralsk stil. Vinene er særdeles komplekse og matvennlige. Leclerc Briant har videreført en årelang tradisjon startet av familien med økologisk og bidynamisk tilnærming og kvalitet i alle ledd fra vinmark til kjellerarbeid.
Frederic Zemeitt driver huset og med på laget er den dynamiske kjellermesteren og vinmakeren Herve Jestin, som regnes som den fremste innenfor biodynamisk dyrkning og vinmaking i Champagne. Jestin har vært med helt siden 2008.
I dag har huset ca 14 hektar med topp klassifiserte vinmarker der det meste er klassifisert som Grand Cru (Mailly, Le Mesnil) og Premier Cru (Hautvillers, Cumières, Mareuil sur Aÿ, Bisseuil, Rilly la Montagne, Villers-Allerand and Trépail). I tillegg kjøper de ved behov økologiske eller biodynamiske druer som vinifiseres i deres nylig oppussede og flotte kjeller i champagnehovedstaden Epernay.
En stor del av Leclerc Briants baseviner gjæres i brukte fat og setter er delikat og fyldig preg på vinen uten at dette tar overhånd, men heller fremhever de flotte druene. Alle Champagnene modner minimum 30 måneder på lees og de har lav dosage for å fremheve det naturlige aromaspekteret.
Karakteristikk
Briljant lys gul farge med delikate små bobler. Intens og kompleks duft av kalkmineraler, fersken, lime, eple, rabarbra, hav og tang, mandler, roseblader, kamomille og jasmine te. Intens og delikat i munnen med flott konsentrasjon og stor dybde, flott fyldig munnfølelse og lang mineralsk avslutning. Perfekt følge til østers, kaviar, kamskjell, rå og lett varmebehandlet fisk, hummer. Prøv til god spekemat. Drikk nå eller la ligge i inntil 10 år.
Jordmonn
Chardonnay fra Bisseuil, Pinot Noir fra Avenay-Val-d’Or og Pinot Meunier fra Vrigny som alle har et spesifikt kalkholdig terroir som gjenspeiler de maritime sedimentene i bukten mellom øya Ouessant og fastlandet i Bretagne, hvor vinen modner i dypet.
Produksjonsmetode
Druene er håndhøstet, presset, spontangjæret i ståltanker, tappet på flaske i juli 2018 før klassisk 2. gangsgjæring, degorgert uten dosage i juli 2021 etter 36 mnd på bunnfall, deretter senket i havet for videre modning i 10 md på 60 md dyp. Hentet opp i juni 2022.
Druetyper
Chardonnay 33%
, Pinot Meunier 33%
, Pinot Noir 34%