Rødvin

Le Ragnaie Rosso di Montalcino

Svært flott nese med klassiske aromaer av blomster, kirsebær, kirsebærstein, urter med hint av gammelt treverk. Svært saftig med flott fyldig munnfølelse med masse bærfrukt, topp struktur og lang avslutning.

Italia

Horeca 324,01 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Litt utviklet, saftig og preget av røde bær og tørket frukt, hint av krydder, urter, lær og fat.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Brunello 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.53 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2893337
  • Vinmonopol984201
  • LuktDyp rød.
  • SmakLitt utviklet, saftig og preget av røde bær og tørket frukt, hint av krydder, urter, lær og fat.
  • FargeSval og fokusert aroma preget av røde og mørke bær, innslag av tørket frukt, urter, krydder og fat.
  • ProdusentLe Ragnaie
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia , Toscana
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Le Ragnaie

Om produsenten

Ragnaie drives av ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti som på relativt kort tid har løftet eiendommen opp på toppsjiktet i Montalcino. Ragnaie driver etter økologiske og delvis biodynamiske prinsipper og er i dag sertifisert økologisk.

Le Ragnaie besitter 28 hektar med eiendom i Montalcino, hvor det dyrkes druer og oliventrær. Vinmarkene er delt opp i tre distinkte parseller i Montalcino som gir Ragnaie mulighet til å produsere tre ulike terroir av Brunello:

1. Le Ragnaie: Vinmarkene er lokalisert i sentralsonen av Montalcino og her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen av noen marker i området( fra 530-60 moh med en sørvestlig eksponering). Selve Ragnaie består av 4 ulike marker.

2. Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoia veien rett nedenfor for landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarkssonen i området. Her ligger markene på 380 moh og er omgitt av eikeskog.

3. Castelnuovo dell'Abate: Vinmarkene er lokalisert i den sørlige delen av Montalcino, plassert i front av Amiata fjellet.

Karakteristikk

Svært flott nese med klassiske aromaer av blomster, kirsebær, kirsebærstein, urter med hint av gammelt treverk. Svært saftig med flott fyldig munnfølelse med masse bærfrukt, topp struktur og lang avslutning.

Jordmonn

Druene kommer fra Castelnuovo, Petroso ogLe Ragnaie. Miks av kalkholdig leire, sand og skifer med syd vestlig eksponering.

Produksjonsmetode

Druene er håndhøstet, avstilket og presset, gjæret i sement med ca 25 dager maserasjon, modning i 25 og 50 hl slavonske eikefat i 24 mnd. 2016 er første økologiske årgang - selv om de har vært sertifisert i markene siden 2009.

Druetyper

Brunello 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.