Om produsenten
Ragnaie drives av ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti som på relativt kort tid har løftet eiendommen opp på toppsjiktet i Montalcino. Ragnaie driver etter økologiske og delvis biodynamiske prinsipper og er i dag sertifisert økologisk.
Le Ragnaie besitter 28 hektar med eiendom i Montalcino, hvor det dyrkes druer og oliventrær. Vinmarkene er delt opp i tre distinkte parseller i Montalcino som gir Ragnaie mulighet til å produsere tre ulike terroir av Brunello:
1. Le Ragnaie: Vinmarkene er lokalisert i sentralsonen av Montalcino og her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen av noen marker i området( fra 530-60 moh med en sørvestlig eksponering). Selve Ragnaie består av 4 ulike marker.
2. Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoia veien rett nedenfor for landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarkssonen i området. Her ligger markene på 380 moh og er omgitt av eikeskog.
3. Castelnuovo dell'Abate: Vinmarkene er lokalisert i den sørlige delen av Montalcino, plassert i front av Amiata fjellet.
Karakteristikk
Svært flott nese med klassiske aromaer av blomster, kirsebær, kirsebærstein, urter med hint av gammelt treverk. Svært saftig med flott fyldig munnfølelse med masse bærfrukt, topp struktur og lang avslutning.
Jordmonn
Druene kommer fra Castelnuovo, Petroso og Le Ragnaie. Miks av kalkholdig leire, sand og skifer med syd vestlig eksponering.
Produksjonsmetode
Druene er håndhøstet, avstilket og presset, gjæret i sement med ca 25 dager maserasjon, modning i 25 og 50 hl slavonske eikefat i 24 mnd. 2016 er første økologiske årgang - selv om de har vært sertifisert i markene siden 2009.