Om produsenten
Ragnaie drives av ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti som på relativt kort tid har løftet eiendommen opp på toppsjiktet i Montalcino. Ragnaie driver etter økologiske og delvis biodynamiske prinsipper og er i dag sertifisert økologisk.
Le Ragnaie besitter 28 hektar med eiendom i Montalcino, hvor det dyrkes druer og oliventrær. Vinmarkene er delt opp i tre distinkte parseller i Montalcino som gir Ragnaie mulighet til å produsere tre ulike terroir av Brunello:
1. Le Ragnaie: Vinmarkene er lokalisert i sentralsonen av Montalcino og her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen av noen marker i området( fra 530-60 moh med en sørvestlig eksponering). Selve Ragnaie består av 4 ulike marker.
2. Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoia veien rett nedenfor for landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarkssonen i området. Her ligger markene på 380 moh og er omgitt av eikeskog.
3. Castelnuovo dell'Abate: Vinmarkene er lokalisert i den sørlige delen av Montalcino, plassert i front av Amiata fjellet.
Karakteristikk
Intens og delikat stil med svært lys frukt, røde bær, blomster urter, krydder og kirsebær. Saftig, frisk og svært strukturert med enorm dybde og komplksitet. Frukten følger vinen hele veien. Drikk nå etter dekantering, men vinen kan fint lagre i 12 - 20 år. Klassisk vin til klassiske retter av kalv, okse og vilt. Under 3000 flasker produsert.
Jordmonn
Kommer fra enkeltvinmarken Le Ragnaie Vigna Vecchia (V.V.) rett sør for Montalcino på 500 moh. 40-60 år gamle stokker. Bratt skråning med god dernering, galestro og kalkholdig leire.
Produksjonsmetode
Fra enkeltvinmarken Vigna Vecchia (V.V.) rett sør for Montalcino på 500 moh. 40-60 år gamle stokker. Håndplukket, spontangjæret i betongtanker, modnet 36 mnd i slavonske eikeliggere.