Rødvin

Le Ragnaie Brunello di Montalcino

Transparent mørkerød. Kompleks duft med preg av kirsebær, noe blomster, krydder, urter og modent treverk. Saftig, bærpreget med flotte kryddertoner, faste modne tanniner og kompleks og lang avslutning. Klassiker til lam, med alder viltkjøtt og det meste av røde kjøttyper.

Italia

Horeca 660,52 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig, bærpreget, krydder, kompleks og lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Brunello 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 5.9 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4310736
  • Vinmonopolnr1989001
  • LuktTransparent mørkerød.
  • SmakSaftig, bærpreget, krydder, kompleks og lang.
  • FargeKompleks, med preg av kirsebær, krydder, urter og modent treverk.
  • ProdusentLe Ragnaie
  • Årgang*2016
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Le Ragnaie

Om produsenten

Ragnaie drives av ekteparet Riccardo og Jennifer Campinoti som på relativt kort tid har løftet eiendommen opp på toppsjiktet i Montalcino. Ragnaie driver etter økologiske og delvis biodynamiske prinsipper og er i dag sertifisert økologisk.

Le Ragnaie besitter 28 hektar med eiendom i Montalcino, hvor det dyrkes druer og oliventrær. Vinmarkene er delt opp i tre distinkte parseller i Montalcino som gir Ragnaie mulighet til å produsere tre ulike terroir av Brunello:

1. Le Ragnaie: Vinmarkene er lokalisert i sentralsonen av Montalcino og her nyter vinstokkene av den høyeste plasseringen av noen marker i området( fra 530-60 moh med en sørvestlig eksponering). Selve Ragnaie består av 4 ulike marker.

2. Petroso: Vinmarkene er lokalisert ved Scarnacuoia veien rett nedenfor for landsbyen Montalcino, som er en del av den eldste vinmarkssonen i området. Her ligger markene på 380 moh og er omgitt av eikeskog.

3. Castelnuovo dell'Abate: Vinmarkene er lokalisert i den sørlige delen av Montalcino, plassert i front av Amiata fjellet.

Karakteristikk

Transparent mørkerød. Kompleks duft med preg av kirsebær, noe blomster, krydder, urter og modent treverk. Saftig, bærpreget med flotte kryddertoner, faste modne tanniner og kompleks og lang avslutning. Klassiker til lam, med alder viltkjøtt og det meste av røde kjøttyper.

Jordmonn

Fra forskjellige vinmarker Ragnaie – Petroso – Loreto – Fornace – Cava. Alle med sitt unike terroir men på jordsmonn preget av kalk og galestro. Vinmarkenen ligger alle i sør eller sørvestvendt retning på 380-560 moh.

Produsjonsmetode

Håndhøsting, spontangjæring i betongtanker med ca 3 ukers skallmaserasjon. 36 mnd modning på 25 hl store slavonske eikliggere.

Druetyper

Brunello 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.