Rødvin

Jean-Paul Brun Saint-Amour

Frisk og innsmigrende og kjølig nese med en frisk pinotlignende frukt med innslag av bringebær, jordbær kirsebær, blomster og mineraler. Pent fyldig vin med flott frukt i munnen, glatt tekstur og flott friskhet. Saftig, strukturert og elegant med svært lang ettersmak. Superb til det meste av lyst kjøtt, lettere vilt og oster som brie og camembert. Dette er en vin som fint kan nytes ung og fersk, men de beste årgangene lagrer fantastisk godt, gjerne i 5-10 år. Vinner på lufting.

Frankrike

Horeca 279,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Jean-Paul Brun

Om produsenten

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».

Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint-Amour. Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.

Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets ulike utrykk. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Karakteristikk

Frisk og innsmigrende og kjølig nese med en frisk pinotlignende frukt med innslag av bringebær, jordbær kirsebær, blomster og mineraler. Pent fyldig vin med flott frukt i munnen, glatt tekstur og flott friskhet. Saftig, strukturert og elegant med svært lang ettersmak. Superb til det meste av lyst kjøtt, lettere vilt og oster som brie og camembert. Dette er en vin som fint kan nytes ung og fersk, men de beste årgangene lagrer fantastisk godt, gjerne i 5-10 år. Vinner på lufting.

Jordmonn

Saint-Amour ligger helt nord i Beaujolais og derfor er vinene alltid relativt kjølige og elegante. Jordsmonnet består av silikat og kvartsholdig granitt med noe leire og har fantastisk eksponering i bratte skråninger. Vinmarken her er syd og sydvestvendt og ligger 200-250 moh. Stokkene er 50 år og eldre.

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produksjonsmetode

Håndhøstede druer sorteres før avstilking og pressing. Spontangjæring i åpne betongtanker med en Burgund-inspirert vinifikasjon med ca 16 dagers skallkontakt. Videre modning rundt 10 mnd i samme tanker før tapping med forsiktig bruk av sulfitt.

Druetyper

Gamay 100%

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4756243
  • Vinmonopol7161601
  • LuktDuft av bringebær, jordbær og mineraler. Kompleks.
  • SmakFrisk, delikat fruktighet av røde bær, dyp, saftig med fin fasthet. Lang.
  • FargeMørk burgunderrød.
  • ProdusentJean-Paul Brun
  • Årgang*2022
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Lyst kjøtt
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 7/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, delikat fruktighet av røde bær, dyp, saftig med fin fasthet. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Gamay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.48 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.