Rødvin

Jean-Paul Brun Beaujolais Le Ronsay

Vinen har en klar, rubinrød farge og en fersk og fruktig aroma av røde bær som rips, kirsebær og bringebær. I munnen har den frisk syrlighet, moderat mengde bløte tanniner og en saftig smak av bringebær og moreller med fin underliggende mineralitet. Den drikkes best lett avkjølt rundt 14-15 °C enten for seg selv eller som følge til ferske, faste oster, stekt hvit fisk, hvitt kjøtt eller enklere matretter inspirert av Frankrike. Dette er en vin som fint kan nytes ung og fersk, men de beste årgangene lagrer fantastisk godt, gjerne i 5-10 år.

Frankrike

Horeca 172,09 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Småvilt og fugl
  • Smak
  • 6/12 Garvestoffer
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig og fruktpreget med god struktur og lengde.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Gamay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12.5%
  • Syre 0.42 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr4735858
  • Vinmonopol6978101
  • LuktTett mørk rød.
  • SmakSaftig og fruktpreget med god struktur og lengde.
  • FargeUng, frisk duft av knuste mørke og røde bær.
  • ProdusentJean-Paul Brun
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Burgund
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Jean-Paul Brun

Om produsenten

Jean Paul Brun holder til i landsbyen Charnay i den sørlige delen av Beaujolais, rett nord for Lyon. Dette vakre området er kjent for sine gylne stener og som også har gitt navnet til «Les Terres Dorées».

Jean Paul innehar 45 hektar vinmark hvorav det meste ligger rundt vineriet i Charnay samt 20 hektar spredt på cruene Côte de Brouilly, Morgon, Moulin a Vent, Fleurie og Saint-Amour. Jean Paul lager «old-style» Beaujolais, noe som skiller ham fra de fleste andre i regionen.

Han lager vin på tradisjonelt burgunder vis, med gjæring i åpne kar, relativt lang maserasjon og lang lagring. Her benyttes det ingen industriell gjær eller teknikk - alt for å få frem druenes og jordsmonnets ulike utrykk. Det er ikke uten grunn han kalles enfant terrible i Beaujolais.

Karakteristikk

Vinen har en klar, rubinrød farge og en fersk og fruktig aroma av røde bær som rips, kirsebær og bringebær. I munnen har den frisk syrlighet, moderat mengde bløte tanniner og en saftig smak av bringebær og moreller med fin underliggende mineralitet. Den drikkes best lett avkjølt rundt 14-15 °C enten for seg selv eller som følge til ferske, faste oster, stekt hvit fisk, hvitt kjøtt eller enklere matretter inspirert av Frankrike. Dette er en vin som fint kan nytes ung og fersk, men de beste årgangene lagrer fantastisk godt, gjerne i 5-10 år.

Jordmonn

Enkelt vinmark med kalkholdig leire med jernholdig skifer i Charnay. Vinmarkene ligger med syd vest vendt eksponering 300 m.o.h. som sikrer kjølig lang modning av de gamle 30 år gamle stokkene med høy plantetetthet.

Område

Vinmarkene i Beaujolais ligger på varierende høyde fra 150-550 meter over havet og dekker et område på rundt 22.000 hektar. AOC Beaujolais ligger sør i appellasjonen og har et jordsmonn av kalk- og leirjord. Her lages røde, fruktige viner som normalt drikkes unge. Litt lenger nord ligger AOC Beaujolais Villages hvor jordsmonnet er mer granittholdig. På granittjord og skifer i Haut-Beaujolais ligger de ti Cruene, som hver og en har sin særegne karakter. Vinene herfra tåler fint tre til fem års lagring eller mer, avhengig av produsent, produksjonsmetode og årgang.

Produksjonsmetode

Håndhøstete druer spontangjæres i sement med tradisjonell Burgund inspirert vinifikasjon. Videre modning i sement før tapping.

Druetyper

Gamay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.