Produsent
JC Wickens Wines
Om produsenten
Jasper Wickens er en bereist og svært erfaren vinmaker som har jobbet i California, hos Adi Badenhorst, Terroir al Limit i Priorat og hos Tom Lubbes Matassa i Roussillon.
Sammen med kona Franzeska tok de over restaurerte familens gamle gård og kjeller, Waterval Farm, som kom i stand med hjelp fra blant annet Adi i 2019. På eiendommen som ligger rett rett nord for Paardeberg i Siebritskloof dalen dyrkes det i all hovedsak lokale druesorter med hovedvekt på Chenin Blanc og Semillon.
De eldste stokkene er gamle bush vines fra 1960 tallet, samtidig som det plantes nye stokker hvert år. Jasper og Franzeska jobber etter naturlige vinmaker prinsipper.
Karakteristikk
Flott kobber laksrød farge. Frisk og innsmigrende duft av fersken, bakt sitron, appelsin, zest, koriander, ingefær og te med tydelig mineralitet. Flott friskhet i munnen med et lite bitt flott frukt og flott lengde.
Jordmonn
Fra de to eldste vinmarkene (1960 tallet) plantet med ren Semillon Gris i hele Sør Afrika. Markene ligger i Siebritskloof dalen i Swartland på dyp leirjord over granitt.
Område
Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, prossert som hele klaser, spontan alkoholgjæring med ulik grad av skallkontakt, gjerne mellom 3-20 dager. De ulike elementene er blandet og modner i 6 mnd i brukte eldre fat. Tappet uten filtrering og uten tilsatt sulfitt.
Druetyper
Semillon Rose (Gris) 100%