Produsent
Weing. Hirschhof
Om produsenten
Weingut Hirschhof ligger i den lille landsbyen Westhofen i Rheinhessen.
Familien har ca 30 hektar med vinmark med blant annet med beplantninger av Kirchspiel, Aulerde og Steingrube. Hirschhof drives av familien Zimmer med Tobias Zimmer i spissen, utdannet ønolog på Geysenheim.
Det har vært produsert vin på Weingut Hirschhof siden 1466 og har vært i familien siden. Tradisjoner forbundet med biodiversitet, miljø, natur, land og folk har opp gjennom århundrene vært viktig for familien.
Hirschhof har vært sertifisert økologisk siden 1991 av Ecovin. Det dyrkes en mengde forskjellige druetyper og hvert år lages det mellom 30-40 ulike cuveer. Hans toppviner produseres derfor i noen får tusen tall hvert år.
Karakteristikk
Vinen har en klar lys farge og ungdommelig duft av grønne epler, hvite blomster og nyslått gress med en fin mineralsk karakter. I munnen har den flott friskhet, god balanse og konsentrasjon med frisk og delikat smak av epler, sitrus og friske urter. En vin som passer til det meste av friske og lette fisk og skalldyrsretter, salater og den kan med hell brukes til kyllingretter og spekemat. En vin som nytes best innen 3 år etterårgang.
Jordmonn
Leirholdig mergel, kalkstein.
Område
Weingut Hirschhof holder til i landsbyen Westhofen i Rheinhessen med vinmarker rundt Westhofen og Guntersblum med flotte parseller i toppvinmarkene Kirchspiel, Aulerde og Morstein. Det er beplantet en rekke druesorter men mesteparten av markene er består av Riesling og Silvaner.
Produksjonsmetode
Vinifiert av håndplukkede druer fra Westhofen. Modnet på lees i ståltanker i 5 md.