Hvitvin

Gabrielskloof Magdalena Semillon

Blomstertoner, epler, kvede- og erteskudd med hint av honning og basilikum. Flott friskhet og tekstur og smak av Granny Smith-epler, hint av hasselnøtter og saltede macadamianøtter, før den avslutter med stor friskhet og lengde.

Horeca 343,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Gabrielskloof

Om produsenten

Gabrielskloof, som sholder til i Bot Rivier, ble stiftet i 2001 av Bernhard Heyns. I dag drives eiendommen av datteren Nicolene og mannen Peter-Allan Finlayson. Peter-Allan står også bak anerkjente Crystallum Wines. Vinene hos Gabrielskloof har fått et stort kvalitetsløft etter at Peter-Allan overtok som vinmaker i 2016. Det er slutt på bruk av nye eikefat og unødvendige tilsetninger.

Gabrielskloof ligger mellom to fjellkjeder; Houwhoek-området i nord og Babylonstoren-området i sør. Gården ligger 15 km i luftlinje fra Atlanterhavet, og markene drar nytte av konstant, avkjølende maritim bris. Det er plantet 12 druesorter på eiendommen fordelt på ulike jordsmonn. På de høyestliggende, og mest vindfulle blokkene rundt selve vingården, dyrkes Sauvignon Blanc. I de mer steinete, lavtliggende vinmarkene i en nordvendt skråning, er det dyrket Syrah på Bokkveld skifer og Tablemountain sandstein. Dette er 400 millioner år gammel sjøbunn.

Vinhuset er medlem av jordbruksprogrammet til WWF, hvor de forplikter seg til biologisk mangfoldig jordbrukspraksis, bevaring av naturområder og kontinuerlig forbedring av vann- og energieffektivitet. Vineriet er sertifisert sosialt, etisk ansvarlig.

Karakteristikk

Blomstertoner, epler, kvede- og erteskudd med hint av honning og basilikum. Flott friskhet og tekstur og smak av Granny Smith-epler, hint av hasselnøtter og saltede macadamianøtter, før den avslutter med stor friskhet og lengde.

Jordmonn

30% kommer fra gamle, lavtytende vinstokker fra Goederust Franschhoek, plantet i 1982. 42% fra 60 år gamle stokker i Paardebosch, Swartland. 28% kommer fra Gabriëlskloof, vinstokkene er 15 år gamle og plantet i sørvendte skråninger med en kombinasjon av Table Mountain-sandstein og Bokkeveld-skiferjord.

Område

Western Cape er et stort fjellrikt område med et enorm biologisk mangfoldigi det sørvestlige hjørnet av det afrikanske kontinentet. Et bredt utvalg av viner produseres herfra med friske til tyngre viner av Shiraz og Pinotage til mer klassiske Bordeaux-blandinger. Pinot Noir og Chardonnay i Burgund-stil fra Walker Bay til Sauvignon Blanc fra Darling i kjølig stil. Overberg lager strålende viner. Western Capes vinregioner strekker seg 300 kilometer fra Cape Town til munningen av Olifants-elven i nord, og 360 km til Mossel Bay i øst. Vinområdene er sjelden mer enn 160 km fra kystenlinjen. Lenger inn i landet tar innflytelsen fra den halvtørre Great Karoo-ørkenen over. Klimaet kan være kjølig og regnfullt (som i Cape Point og Walker Bay), men er oftere middelhavslignende.

Produksjonsmetode

Druer fra Franschhoek, Swartland og Gabriëlskloof. Druene ble helklase presset før spontangjæring på 400 og 500 liter brukte og 20% nye franske eikefat. Vinene fikk rundt ti måneder på bunnfallet i de samme fatene før de ble blandet og tappet på flaske.

Druetyper

Sémillon 100%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6218531
  • Vinmonopol11223901
  • LuktKonsentrert duft av sitrus, fersken, hvite blomster og mineraler.
  • SmakFrisk, fyldig med kremet tekstur med smak sitrusskall og fersken. Lang.
  • FargeLys gul.
  • ProdusentGabrielskloof
  • Årgang*2023
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Sør-Afrika , Western Cape
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fyldig med kremet tekstur med smak sitrusskall og fersken. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sémillon 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.59 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.