Hvitvin

Gabrielskloof Magdalena Semillon

Blomstertoner, epler, kvede- og erteskudd med hint av honning og basilikum. Flott friskhet og tekstur og smak av Granny Smith-epler, hint av hasselnøtter og saltede macadamianøtter, før den avslutter med stor friskhet og lengde.

Horeca 303,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Gabrielskloof

Om produsenten

Gabrielskloof, Bot Rivier ble stiftet i 2001 av Bernhard Heyns. I dag driftes eiendommen av datteren Nicolene og mannen Peter-Allan Finlayson. Peter-Allan er også personen bak svært anerkjente Crystallum Wines. Vinene hos Gabrielskloof har hatt et stort kvalitetsløft siden 2016 da Peter-Allan overtok, og bruk av eikefat nye og unødvendige tilsetningsstoffer har blitt fjernet. Gabrielskloof er i dag blant annet medlem av WWF sitt jordbruksprogram hvor de forplikter seg til biologisk mangfoldig jordbrukspraksis, bevarer naturområdene sine og forbedrer vann- & energieffektiviteten kontinuerlig. Vineriet er også sertifisert sosialt etisk ansvarlig. Gabriëlskloof ligger Botrivier-dalen mellom to fjellkjeder; Houwhoek-området i nord og Babylonstoren-området i sør. Gården ligger 15 km fra Atlanterhavet i luftlinje, og markene drar nytte av den konstante avkjølende maritime brisen. Totalt er det beplantet 12 druesorter på eiendommen på en rekke jordsmonn. Fra de høyest liggende og mest vindfulle blokkene rundt selve vingården dyrkes Sauvignon Blanc til de steinete, lavest girende vinstokkene i den nordvendte skråningen som gir vår Syrah på skifer og sandstein.

Karakteristikk

Blomstertoner, epler, kvede- og erteskudd med hint av honning og basilikum. Flott friskhet og tekstur og smak av Granny Smith-epler, hint av hasselnøtter og saltede macadamianøtter, før den avslutter med stor friskhet og lengde.

Jordmonn

Sémillon kommer fra gamle, lavtytende vinstokker fra Franschhoek, plantet i 1982. Sauvignon Blanc kommer fra Gabriëlskloof, vinstokkene er 18 år gamle og plantet i sørvendte skråninger med en kombinasjon av Table Mountain-sandstein og Bokkeveld-skiferjord.

Område

Western Cape er et stort fjellrikt område med et enorm biologisk mangfoldigi det sørvestlige hjørnet av det afrikanske kontinentet. Et bredt utvalg av viner produseres herfra med friske til tyngre viner av Shiraz og Pinotage til mer klassiske Bordeaux-blandinger. Pinot Noir og Chardonnay i Burgund-stil fra Walker Bay til Sauvignon Blanc fra Darling i kjølig stil. Overberg lager strålende viner. Western Capes vinregioner strekker seg 300 kilometer fra Cape Town til munningen av Olifants-elven i nord, og 360 km til Mossel Bay i øst. Vinområdene er sjelden mer enn 160 km fra kystenlinjen. Lenger inn i landet tar innflytelsen fra den halvtørre Great Karoo-ørkenen over. Klimaet kan være kjølig og regnfullt (som i Cape Point og Walker Bay), men er oftere middelhavslignende.

Produksjonsmetode

Både Sémillon og Sauvignon Blanc ble gjæret og modnet på 400 og 500 liter gamle franske eikefat og produsert oksidativt (helkase presset) med minimal intervensjon (naturlig gjæring). Begge vinene fikk rundt ti måneder på bunnfallet før de ble blandet og tappet på flaske

Druetyper

Sauvignon Blanc 11% , Sémillon 89%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr6218531
  • Vinmonopol11223901
  • LuktKonsentrert duft av sitrus, fersken, hvite blomster og mineraler.
  • SmakFrisk, fyldig med kremet tekstur med smak sitrusskall og fersken. Lang.
  • FargeLys gul.
  • ProdusentGabrielskloof
  • Årgang*2022
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Sør-Afrika , Walker Bay
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk, fyldig med kremet tekstur med smak sitrusskall og fersken. Lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sauvignon Blanc 11% , Sémillon 89%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.59 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.