Musserende

Equilibri Natural Funambul Cava Brut Nature Reserva

Vinen har en svært ren, intens og frisk duft av sitrus, epler, fersken, hvite fruktblomster med kalktoner. Fruktig, ren og forfriskende med streif av autolyse og mineralitet i avslutningen. Flott Cava med meget flott konsentrasjon og solid lengde. Utmerket som aperitiff, men fungerer meget bra til fisk og skalldyr, spekemat og selvfølgelig klassiske tapasretter. Kan med hell også brukes til lyst kjøtt som kylling eller kalv. Drikkes best ung og fersk, men tåler noen år på langs.

Spania

Horeca 155,21 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 6/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Lett og frisk. Kremet mousse, blomster, sitrus og fersken. Mineralsk snert.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Macabeo 25% , Parellada 25% , Xarel·lo 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.44 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeMusserende
  • EPDnr2647071
  • Vinmonopolnr9787101
  • LuktKlar, lys gul med gylne reflekser.
  • SmakLett og frisk. Kremet mousse, blomster, sitrus og fersken. Mineralsk snert.
  • FargeFrisk. Sitrus, fersken, eple og mineraler.
  • ProdusentEquilibri Natural
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Equilibri Natural

Om produsenten

Maria Barrena er en ung og driftig og særdeles dyktig vinmaker. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza. Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia - rett sør Barcelona. Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet frisk, flotte og fokuserte viner.

Karakteristikk

Vinen har en svært ren, intens og frisk duft av sitrus, epler, fersken, hvite fruktblomster med kalktoner. Fruktig, ren og forfriskende med streif av autolyse og mineralitet i avslutningen. Flott Cava med meget flott konsentrasjon og solid lengde. Utmerket som aperitiff, men fungerer meget bra til fisk og skalldyr, spekemat og selvfølgelig klassiske tapasretter. Kan med hell også brukes til lyst kjøtt som kylling eller kalv. Drikkes best ung og fersk, men tåler noen år på langs.

Jordmonn

Fra enkeltmarken La Baixada de les Bruixes i Baix Penedes plantet i 1935. I hovedsak svært kalkholdig leire med med noe grus fra 450 moh. Brisen fra kysten 3 km unna er med på å kjøle ned vinmarken, og blåse vekk eventuelle råteproblemer som kan oppstå.

Område

Sant Sadurní d'Anoia er regnet som hovedstaden for Cava og ligger i den høyereliggende delen av Penedes i Catalonia. Jordsmonnet og topografien varierer enormt og gir derfor utslag i forskjellige stiler.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, presses før gjæring over 20 dager, modning på bunnfall før tapping og tradisjonell andregangsgjæring i flaske med min i minimum 26 mnd på lees før degorgering. Ingen dosage.

Druetyper

Macabeo 25% , Parellada 25% , Xarel·lo 50%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.