Produsent
Equilibri Natural
Om produsenten
Maria Barrena er en ung og driftig og særdeles dyktig vinmaker. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza. Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia - rett sør Barcelona. Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet frisk, flotte og fokuserte viner.
Karakteristikk
Vinen har en svært ren, intens og frisk duft av sitrus, epler, fersken, hvite fruktblomster med kalktoner. Fruktig, ren og forfriskende med streif av autolyse og mineralitet i avslutningen. Flott Cava med meget flott konsentrasjon og solid lengde. Utmerket som aperitiff, men fungerer meget bra til fisk og skalldyr, spekemat og selvfølgelig klassiske tapasretter. Kan med hell også brukes til lyst kjøtt som kylling eller kalv. Drikkes best ung og fersk, men tåler noen år på langs.
Jordmonn
Fra enkeltmarken La Baixada de les Bruixes i Baix Penedes plantet i 1935. I hovedsak svært kalkholdig leire med med noe grus fra 450 moh. Brisen fra kysten 3 km unna er med på å kjøle ned vinmarken, og blåse vekk eventuelle råteproblemer som kan oppstå.
Område
Sant Sadurní d'Anoia er regnet som hovedstaden for Cava og ligger i den høyereliggende delen av Penedes i Catalonia. Jordsmonnet og topografien varierer enormt og gir derfor utslag i forskjellige stiler.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, presses før gjæring over 20 dager, modning på bunnfall før tapping og tradisjonell andregangsgjæring i flaske med min i minimum 26 mnd på lees før degorgering. Ingen dosage.
Druetyper
Macabeo 25%
, Parellada 25%
, Xarel·lo 50%