Om produsenten
Domaine Fourrey er en liten og uavhengig familiedrevet vingård som ligger i landsbyen Milly i hjertet av Chablis. Eiendommen har 20 hektar hvorav 18 er plantet med vinmark.
Gjennom fire generasjoner har vingården gått i arv og eies og drives i dag av søskenparet Marie Jo og Jean Luc Fourrey, som tok over etter foreldrene sine i 1989. I 1992 besluttet de å avslutte salget til negocianter og tappe vinene selv med domainenavnet på etikettene.
De har flere gode vinmarker i Petit Chablis, Chablis og i deler av Premiere Cru vinmarkene Mont de Milieu, Beauroy, Côte de Lechet, Vaillons, Fourchaume og les Fourneaux i tillegg til en parsell i Grand Cru Vaudésir.
Fourrey er HVE sertifisert, noe som betyr at de i praksis jobber tilnærmet økologisk, med dekkebeplantning mellom vinrankene og gjenvinning av vann, samt et høyere fokus og krav til miljøet og lokal bruk av ressurser.
Karakteristikk
Vinen er klar sitrongul med grønne reflekser. Den har tiltalende duft med innslag av sitron, lime og hvite blomster med fint mineralpreg. I munnen er den frisk, med fin frukt og pen konsentrasjon. Smaken er av grønne epler, lime og sitron med en crisp men kremet tekstur.
Jordmonn
Fra 15 hektar vinmark i og rundt landsbyene Milly og Fleys. Alle markene ligger i åssider med god drenering og har nordlig og nordvest vendt.
Område
Dette er det nordligste området av Burgund og er kjent for sine friske og mineralske viner. Regionen inkluderer byen Chablis og 19 andre landsbyer nær Auxerre. Appellasjonestatus kom i 1938 og har fire nivåer Grand-Cru, Premier Cru, Village og Petit Chablis. Områdets unike jordsmonn stammer fra 160 million år gamle østersbed og kalles Kimmeridge og består i tillegg til disse små fossile østersene - exogyra virgular, av kalkholdig leire, noe flint og kalkstein. Petit Chablis vinmarkene har Portlandskalkholdig leire.
Produksjonsmetode
Druene er presset både med mekanisk og pneumatisk. Mosten gjærer og modner på ståltanker med bunnfallskontakt i ca 8 mnd.
Druetyper
Chardonnay 100%