Rødvin

Fonterenza Rosso Di Montal

Saftig og kompleks vin med dufter av steinfrukt og røde bær. Elegant i munnen med modne tanniner, og stram og strukturert ettersmak. Vinen kan gjerne dekanteres før konsum, og passer best sammen med retter av rødt eller bresert kjøtt. Drikkes nå, eller innen 2025.

Italia

Horeca 344,36 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 8/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Saftig, fruktig, konsentrert og lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Sangiovese 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 0.57 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr1929181
  • Vinmonopolnr5987101
  • LuktDyp mørkerød.
  • SmakSaftig, fruktig, konsentrert og lang.
  • FargeFruktig, blomster, kirsebær , krydder. Kompleks.
  • ProdusentFonterenza Soc. Agr.
  • Årgang*2019
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Fonterenza Soc. Agr.

Om produsenten

Fonterenza er vineriet som drives av tvillingsøstrene Margherita og Francesca Padovani.

Allerede med sin debutårgang av Brunello di Montalcino 2004 kom de to på stjernehimmelen i Montalcinokretser. Siden den gang har de hvert år befestet sin posisjon ved å lage fruktige men mineralske, rike men elegante og konsentrerte men samtidig lette viner av høy klasse.

Francesca og Margherita Padovanis første møte med Fonterenza var under innhøstingen i 1976 og for tvillingsøsterne var det naturlig å overta gården og vinmarksarealet.

De plantet sine første 3 hektar vinmarker i Montalcino i 1999, siden den gang har de utvidet til 4,5 hektar i Montalcino og i tillegg utvidet med noen hektar sørøstover mot Mont Amiata og vestover mot kysten. Siden starten har de jobbet etter økologiske og biodynamiske prinsipper både i vinmark og kjeller.

Karakteristikk

Saftig og kompleks vin med dufter av steinfrukt og røde bær. Elegant i munnen med modne tanniner, og stram og strukturert ettersmak. Vinen kan gjerne dekanteres før konsum, og passer best sammen med retter av rødt eller bresert kjøtt. Drikkes nå, eller innen 2025.

Jordmonn

Druene kommer fra vinmarken Vigna del Strada. Marken er delt inn i fire deler på til sammen 2,1 hektar og har eksepsjonell god plassering og ligger på 400-420 moh eksponert mot nord og nordøst. Jordsmonnet består medium grov grus, leire og en del kalk.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, avstilket, spontangjæring i åpne tanker over 15-20 dager. Modning i 38, 35 og 20 hl botte i ca 21 mnd. Tappet uten filtrering

Druetyper

Sangiovese 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.