Om produsenten
Fanny Sabre er på tross av sin unge alder blitt en oppsiktsvekkende respektert og kultaktig produsent i det patrialske Burgund.
Etter at Fannys far gikk bort i 2000 har hun og moren drevet familidomainet videre dog med hjelp fra blant annet Phillipe Pacalet.
I dag er det Fanny som styrer 100 % det 5 hektar store domainet fra sin nye kjeller i hjertet av Pommard. Med over 20 ulike plotter spredt rundt på 15 ulike appelasjoner, samt at hun driver en liten kafe og romutleie i Pommard har hun hendene fulle.
Alle vinmarkene er drevet etter naturlige / økologiske prinsipper og det samme kan man si om kjellerarbeidet. Fanny gjør så lite hun kan i kjelleren og bruker i dag 100 % hele klaser for sine røde viner og hun modner vinene i hovedsaklig 400 liters og for det meste brukte og delvis noen nye fat. Stilene er ytterst feminin og delikat og svært terroirdrevet.
Karakteristikk
Særdeles delikat Pommard med flott duft av kirsebær, blomster røde og mørke bær. Delikat og saftig i munnen med svært flott munnfølelse, konsentrasjon og lengde. En vin som virkelig er delikat for kommunen. Prøv til fugl, delikate viltretter. drikker godt i dag men vil tåle 10 år glatt i en god kjeller.
Jordmonn
Kommer fra de eldste parsellene Fanny har i Pommard. Jordsmonnet har høy andel mergel, noe leire og kalk.
Produksjonsmetode
Håndhøstete druer spontangjæret med hele klaser i store åpne kar. Deretter modnet i 16mnd i 228 og 500L fat.
Druetyper
Pinot Noir 100%