Om produsenten
Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Texier sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. Hans unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og hans presisjon har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.
Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk, samt at han følger mange biodynamiske prinsipper. Eric tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.
I dag har Texier cirka 10 hektar vinmarker på langs av elven Drome i Rhonedalen og i Macon, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (kun 6-7 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban (begge situert helt syd i Nord Rhone hhv på øst og vestsiden), som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarksbøker.
Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer, han bruker normalt hele klaser med relative kort maserasjon, modning på betong, tinajas eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt - uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og delikat tekstur.
Karakteristikk
Dyp gyllen gulbrun farge med stor briljans. Intens og flott duft med pene oksidative noter i en miks av nøtter, blomster. Kompleks, fruktig, frisk duft av sitrus, steinfrukt, urter og mineraler. Fyldig og strukturert i munnen. Nyansert, sitruspreget, mineralsk stil med innslag av urter.
Jordmonn
Fra bratte skråninger på kalkholdig mergel i Brezeme. 2018 blir det siste året med denne vinen da de ikke lenger var produktive da alle stokkene var over 70 år.
Område
Brezeme ligger helt sør i Nord-Rhone på Rhône elvens østre bredd, ca 35 km syd for Hermitage og Crozes-Hermitage. På 1800-tallet var vinene herfra kjent for å være vel så gode som de store Hermitage-viner. Eric tok tak i denne lille og glemte appellasjonen hvor det så sent som i 1961 kun var igjen 1 ha dyrket vinmark. I dag er 22 hektar av appellasjonen beplantet og Texier er dens fremste produsent.
Produksjonsmetode
Fra min. 70 år gamle stokker, direkte presset, spontangjæret, modnet i terracotta og brukte fat i 12 md. Dette er siste året med denne vinen.