Hvitvin

Eric Texier Châteauneuf du Pape Blanc Vieilles Vignes

Svært flott frisk og delikat vin med duft av sitrus, hvite blomster appelsinskall og frisk aprikoser. Tydelig mineralsk vin med flott struktur og pen kremet munnfølelse. Drikk til kraftige fiskeretter, fugl lyst kjøtt, faste kumelks oster og spekemat. Vil utvikle seg positivt i minst 12 år etter årgang.

Frankrike

Horeca 559,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Eric Texier

Om produsenten

Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Texier sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. Hans unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og hans presisjon har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.

Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk, samt at han følger mange biodynamiske prinsipper. Eric tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.

I dag har Texier cirka 10 hektar vinmarker på langs av elven Drome i Rhonedalen og i Macon, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (kun 6-7 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban (begge situert helt syd i Nord Rhone hhv på øst og vestsiden), som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarksbøker.

Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer, han bruker normalt hele klaser med relative kort maserasjon, modning på betong, tinajas eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt - uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og delikat tekstur.

Karakteristikk

Svært flott frisk og delikat vin med duft av sitrus, hvite blomster appelsinskall og frisk aprikoser. Tydelig mineralsk vin med flott struktur og pen kremet munnfølelse. Drikk til kraftige fiskeretter, fugl lyst kjøtt, faste kumelks oster og spekemat. Vil utvikle seg positivt i minst 12 år etter årgang.

Jordmonn

Vinmarken ligger helt nordøst i Chateauneuf du Pape, lieu-dit Bois Sénéchaux ligger i et område som heter Courthézon. Vinmarkene har en nordvendt eksponering og vinstokkene er minimum 50 år gamle. Jorda består av de klassiske store og noe mindre rullesteiner, galets roulés, over et kalk og leirholdig underlag. På grunn av den nordlige eksponeringen på vinmarkene har denne vinen svalere fruktpreg og friskere preg enn det som er vanlig.

Produksjonsmetode

Håndplukket, direkte vertikalt presset, mosten står kaldt med skall over natten, før spontangjæring i brukte fat, modning på lees i to brukte demi-muid (600 liter) i 24 md. Tappet uten filtrering.

Druetyper

Bourboulenc 50% , Clairette 50%

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr2782407
  • Vinmonopol431701
  • LuktKompleks duft av sitrus skall, hvite blomster, krydder og mineraler.
  • SmakFrisk og fyldig, fruktig og mineralsk, lang kremet avslutning. Kompleks.
  • FargeKlar gul.
  • ProdusentEric Texier
  • Årgang*2020
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Rhône
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk og fyldig, fruktig og mineralsk, lang kremet avslutning. Kompleks.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Bourboulenc 50% , Clairette 50%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13.5%
  • Syre 0.48 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.