Hvitvin

Eric Texier Adele Blanc

Svært fisk og elegant hvit Rhone med flott duft av sitrus, urter og blomster. Delikat, frisk stil med fin tekstur og lang, fruktig ettersmak. En allsidig vin som passer godt til det meste av fisk og skalldyr, lyse kjøtt-typer, gjerne med friske urter. En vin som skal nytes ung og fersk, serveres lett avkjølt.

Frankrike

Horeca 239,61 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 8/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Frisk med god struktur. Lang ettersmak.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Clairette 95% , Marsanne 5%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 12%
  • Syre 0.49 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr2945533
  • Vinmonopol582401
  • LuktLys strågul med grønnskjær.
  • SmakFrisk med god struktur. Lang ettersmak.
  • FargeSitrus, blomster og friske urter.
  • ProdusentEric Texier
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike , Rhône
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Eric Texier

Om produsenten

Tidlig på 90-tallet byttet Eric Texier ut kjernekraft med naturkraft. Texier sluttet som ingeniør for kjernekraftindustrien for å følge sin store kjærlighet og lidenskap for vin. Eric gjennomførte ønologistudier i Bordeaux og lære hos Jean-Marie Guffens i Macon før han lagde sin første årgang i 1995. Hans unike bakgrunn, hans fasinasjon og innsikt for områdets historie, enorme eksperimenteringsvilje og hans presisjon har gjort ham til en av de mest spennende og respekterte vinmakerne i Rhone dalen.

Hans engasjement for bærekraftig tilnærming gjorde at han fra 2001 har drevet sine vinmarker økologisk, samt at han følger mange biodynamiske prinsipper. Eric tar vinene sine inn i fremtiden ved å bruke fortidens teknikker. Mye inspirasjon er hentet fra vinmakeren og kjemikeren Jules Chauvet, som regnes som den franske naturvinbevegelsens far.

I dag har Texier cirka 10 hektar vinmarker på langs av elven Drome i Rhonedalen og i Macon, samtidig som han driver negociantvirksomhet. Signaturvinene er syrahbaserte og kommer fra de relativt ukjente landsbyområdene Brézème (kun 6-7 dyrkere) og Saint Julien en Saint Alban (begge situert helt syd i Nord Rhone hhv på øst og vestsiden), som han gjenoppdaget etter å ha studert gamle vinmarksbøker.

Texier lager umanipulerte viner uten tilsetning av verken gjær eller enzymer, han bruker normalt hele klaser med relative kort maserasjon, modning på betong, tinajas eller brukte fat og lav eller ingen bruk av sulfitt - uten at dette går over lagringsevnen. Stilen er presis og terroirdrevet, alltid med flott friskhet og fruktighet, høy konsentrasjon og delikat tekstur.

Karakteristikk

Svært fisk og elegant hvit Rhone med flott duft av sitrus, urter og blomster. Delikat, frisk stil med fin tekstur og lang, fruktig ettersmak. En allsidig vin som passer godt til det meste av fisk og skalldyr, lyse kjøtt-typer, gjerne med friske urter. En vin som skal nytes ung og fersk, serveres lett avkjølt.

Jordmonn

Fra vinmarker på den nordlige siden av elven Ouvèze i Ardèche. Her er jordsmonnet nesten ren granitt.

Område

Ulike parseller i landsbyen Saint Julien en St. Alban på den vestre siden av elven Ouvèze i kommunen Ardeche, som ligger helt syd i Nord Rhone. Her ligger vinmarkene opp mot 300 moh og sikrer lang kjølig modning.

Produksjonsmetode

Granittholdig jordsmonn på 300 moh. Håndhøstet, pneumatisk presset og spontangjæret i betong, 7 md. på bunnfall før tapping.

Druetyper

Clairette 95% , Marsanne 5%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.