Om produsenten
Maria Barrena er en driftig og særdeles dyktig jente. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza.
Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia - rett utenfor Barcelona.
Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet stramme, flotte og fokuserte viner.
Karakteristikk
Strågul, lett sløret med fine bobler. Flott duft av sitrus, fersken, blomster urter og syltede frukter. Frisk delikat munnfølelse med pent tanninbitt og fin fruktighet, fin balanse og mineralsk avslutning. Deilig alene og som aperitiff, men prøv gjerne sammen med retter med grønne elementer, hvit -& rød fisk, skalldyr og ikke minst jamon.
Jordmonn
Svært kalkholdig jordsmonn med kalkstein fra vinmarker i L’arboç i Baix Penedes plantet i 1953 og 1976, 450 meter. Brisen fra kysten 3 km unna er med på å kjøle ned vinmarken, og blåse vekk eventuelle råteproblemer som kan oppstå.
Område
Sant Sadurní d'Anoia er regnet som hovedstaden for Cava og Xarel-lo, og ligger i den høyereliggende delen av Penedes i Catalonia. Jordsmonnet og topografien varierer enormt og gir derfor utslag i forskjellige stiler. I den østre delen av Penedes er klimaet preget av nærheten til havet og det flotte kalkholdig jordsmonnet gir nerve og friskhet til vinene.
Produksjonsmetode
Håndhøstet fra 40-65 år gamle stokker, presset, delvis alkogjæret i ståltank og amfora, tappet i flaske for ferdiggjæring.
Druetyper
Muscat Blanc 7%
, Xarel·lo 93%