Hvitvin

Entre Vinyes Oniric Brisat

Strågul, lett sløret. Flott duft av sitrus, norske epler, fersken, blomster, urter og syltede frukter. Frisk delikat munnfølelse med pent tanninbitt og fin fruktighet, fin balanse, flott tekstur og mineralsk avslutning. Prøv gjerne sammen med retter med grønne elementer, hvit -& rød fisk, skalldyr og lyse kjøttretter.

Spania

Horeca 188,97 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Lyst kjøtt
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 8/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Kompleks, frisk, fruktig med lette tanniner.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Parellada 25% , Xarel·lo 75%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 11.5%
  • Syre 0.57 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr5676093
  • Vinmonopolnr12536101
  • LuktSløret lys gul.
  • SmakKompleks, frisk, fruktig med lette tanniner.
  • FargeSolmoden sitrus, fersken, aprikos og urter. Kalkmineralitet.
  • ProdusentEntre Vinyes
  • Årgang*2021
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Spania
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Entre Vinyes

Om produsenten

Maria Barrena er en driftig og særdeles dyktig jente. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza.

Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia - rett utenfor Barcelona.

Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet stramme, flotte og fokuserte viner.

Karakteristikk

Strågul, lett sløret. Flott duft av sitrus, norske epler, fersken, blomster, urter og syltede frukter. Frisk delikat munnfølelse med pent tanninbitt og fin fruktighet, fin balanse, flott tekstur og mineralsk avslutning. Prøv gjerne sammen med retter med grønne elementer, hvit -& rød fisk, skalldyr og lyse kjøttretter.

Jordmonn

Svært kalkholdig jordsmonn med kalkstein fra vinmarker i L’arboç i Baix Penedes plantet i 1942 og 1956, 450 meter. Brisen fra kysten 3 km unna er med på å kjøle ned vinmarken, og blåse vekk eventuelle råteproblemer som kan oppstå.

Område

Sant Sadurní d'Anoia er regnet som hovedstaden for Cava og Xarel-lo, og ligger i den høyereliggende delen av Penedes i Catalonia. Jordsmonnet og topografien varierer enormt og gir derfor utslag i forskjellige stiler. I den østre delen av Penedes er klimaet preget av nærheten til havet og det flotte kalkholdig jordsmonnet gir nerve og friskhet til vinene.

Produsjonsmetode

Håndhøstet fra gamle stokker, spontangjæret med 2 uker skallkontakt for Xarel lo, direkte presset for Parellada. Modnet 6 mnd i store leiramforaer.

Druetyper

Parellada 25% , Xarel·lo 75%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.