Om produsenten
Maria Barrena er en driftig og særdeles dyktig jente. Sammen med Dani Sanches Nogue og broren Fernando Barrena lager hun økologisk sertifiserte viner i Navarra hos produsenten Azul y Garanza.
Equilibri Natural er Marias eget prosjekt der hun sammen med sin mann Pep, lager høykvalitets-Cava og hvitvin fra svigerfars vinmarker i San Sadurni d´Anoia - rett utenfor Barcelona.
Vinmarkene har gamle vinstokker, og kombinert med økologisk drift og lave avkastninger, er resultatet stramme, flotte og fokuserte viner.
Karakteristikk
Strågul og lett sløret. Behagelige dufter av modne sitroner og syltede, modne frukter. I munnen er den relativt fyldig med ett flott sitruspreg, fin balanse og mineralsk avslutning. Prøv gjerne sammen med retter med grønne elementer, hvit -& rød fisk, skalldyr og lyse kjøttretter.
Jordmonn
Fra enkeltmark La baixada de les Bruixes, plantet i 1932 på kalkholdig jord. Ligger vestvendt på 450 moh. Brisen fra kysten 3 km unna er med på å kjøle ned vinmarken, og blåse vekk eventuelle råteproblemer som kan oppstå.
Område
Sant Sadurní d'Anoia er regnet som hovedstaden for Cava og Xarel-lo, og ligger i den høyereliggende delen av Penedes i Catalonia. Jordsmonnet og topografien varierer enormt og gir derfor utslag i forskjellige stiler.
Produksjonsmetode
Fra 80 år gamle vinstokker. Håndplukket, presset og spontangjæret i ståltank hvor vinen modner i 6 md på bunnfall. Tapet uten filtrering.