Produsent
Domaine Tariquet
Om produsenten
Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa.
Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og av bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for.
Vinhuset er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvite viner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. Domaine Tariquet har blant annet store vinmarksområder plantet med den sjeldne druen Folle Blanche, som gir et særpreget, aromatisk og mer fruktig druebrennevin.
Karakteristikk
Lys strågul, fin mousse. Frisk delikat nese av hvite og gule frukter, bakt eple, pære, urter og blomster. Frisk delikat anslag med flotte små bobler, fisk frukt, flott kremet munnfølelse og tørr, frisk og behagelig avslutning.
Jordmonn
I hovedsak kalkholdig leire med grus. Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.
Område
Tariquet holder til i den Sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne. Vinmarkene dyrkes etter Lutte Raisonnée prinsippet. Det betyr at de i praksis jobber økologisk. Gress mellom vinrankene bidrar til et godt mikroklima samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Her brukes kun økologisk kompost. Når de står i fare for å miste avlingen bruker de i nødsfall biologiske nedbrytbare sprøytemidler, utover dette sprøytes det ikke.
Produksjonsmetode
Forsiktig pressing av druene før spontan cofermentering i ståltanker. 2.gangsgjæring i lukket tank med 6 md bunnfallskontakt. Tappet under trykk uten dosage.
Druetyper
Chardonnay 30%
, Chenin Blanc 70%