Produsent
Domaine Tariquet
Om produsenten
Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa.
Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og av bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for.
Vinhuset er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvite viner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. Domaine Tariquet har blant annet store vinmarksområder plantet med den sjeldne druen Folle Blanche, som gir et særpreget, aromatisk og mer fruktig druebrennevin.
Karakteristikk
En forfriskende og fruktig vin med tydelige aromaer av gule og grønne epler, hvit aprikos og en behagelig sitronsyrlighet i avslutningen. Deilig og forfriskende som aperitiff, til skalldyr og lettere fiskeretter med grillede grønnsaker eller salater. Passer også til lyst kjøtt som kylling eller kalv. Drikkes ung og fersk.Tips: prøv til sushi og sashimi med ponzu!
Jordmonn
I hovedsak kalkholdig leire med grus.Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.
Område
Domaine Tariquet holder til i den Sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne. Vinmarkene dyrkes bærekraftig med gress mellom vinrankene som bidrar til et godt mikroklima samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Her brukes kun økologisk kompost. Når de står i fare for å miste avlingen bruker de i nødsfall biologiske nedbrytbare sprøytemidler, utover dette sprøytes det ikke.
Produksjonsmetode
Druene maskinplukkes og blir umiddelbart nedkjølt for å hindre oksidasjon. Presses i pneumatisk temperaturregulert presse. Pied de Cuve (en liten spontangjæring av samme vin startes og tilsettes tanken) brukes for å starte gjæringen. Vinen får et opphold på det fine bunnfallet, og bidrar med en flott karakter og dybde i vinen uten at det går utover den nære drue-opplevelsen.
Druetyper
Colombard 35%
, Gros Manseng 10%
, Sauvignon Blanc 10%
, Ugni Blanc 45%