Brennevin

Dom. Tariquet Bas Armagnac Vsop

Behagelig og innsmigrende nese med aromaer som tørket frukt, blomster, sitrusskall, nybakt brød og pepperkaker. I munnen er den bløt, fruktig og behagelig avrundet med hint av vanilje. Integrerte aromaer fra fat med silkemyk avslutning uten brennende alkohol. Lang ettersmak med toner av stenfrukt.

Frankrike

Horeca 535,92 NOK
Last ned PDF

Produktinformasjon

Produsent

Domaine Tariquet

Om produsenten

Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa. Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for. Tariquet er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvitviner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. At Tariquet er et "domaine" betyr at all vin og brennevin er laget av druer de dyrker selv, og at produksjon, tapping og modning skjer på eiendommen. Det store engasjementet for miljø og sosiale forhold gjenspeiles i sertifiseringer som HVE (Haut Valeur Environnementale = høy miljøverdi), CSR /RSE (samfunnsansvars) og OCACIA /ISO sertifisering (landbrukssektor).

Karakteristikk

Behagelig og innsmigrende nese med aromaer som tørket frukt, blomster, sitrusskall, nybakt brød og pepperkaker. I munnen er den bløt, fruktig og behagelig avrundet med hint av vanilje. Integrerte aromaer fra fat med silkemyk avslutning uten brennende alkohol. Lang ettersmak med toner av stenfrukt.

Jordmonn

I hovedsak kalkholdig leire med grus.Alle vinmarkene har bærekraftig jordbruk med egenprodusert kompost og gress mellom vinrankene.

Område

Domaine Tariquet holder til i den Sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i Gascogne. Vinmarkene dyrkes etter Lutte Raisonnée prinsippet. Det betyr at de i praksis jobber økologisk. Gress mellom vinrankene bidrar til et godt mikroklima samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Her brukes kun økologisk kompost. Når de står i fare for å miste avlingen bruker de i nødsfall biologiske nedbrytbare sprøytemidler, utover dette sprøytes det ikke.

Produksjonsmetode

Tradisjonell destillasjon i vedfyrt Alambic destillasjonsapparat matet med ved dagen rundt for å sikre jevnt og stabilt kvalitet. Tappet i original styrke på 228 og 400 liters lettbrente eikefat fra Allier og Nievers skogene. Yngste komponent er 7 år. Ingen tilsetninger

Druetyper

Ugni Blanc 60% , Baco 40%

Opprinnelse

  • VaretypeBrennevin
  • EPDnr2646982
  • Vinmonopol5974101
  • LuktTiltalende aroma av aprikos, sitrus og tørket frukt over urter og fatkrydder.
  • SmakNyansert, sitruspreget og krydret stil med innslag av marmelade og vanilje. God fylde.
  • FargeMiddels dyp brungul.
  • ProdusentDomaine Tariquet
  • Årgang-
  • Land, distrikt Frankrike , Armagnac
  • Inneholder-
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Om produktet

  • Passer til
  • -
  • Smak
  • -
  • Om vinen
  • Nyansert, sitruspreget og krydret stil med innslag av marmelade og vanilje. God fylde.
  • Ugni Blanc 60% , Baco 40%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 40%
  • Sukker 3,0 g/l
  • Volumn 70cl

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.

Nyhetsbrev

Registrering pågår...
Takk for registreringen!
Registrering feilet. Prøv igjen.