
Dom. Tariquet Rosé Keykeg
Middels dyp rødrosa. Aroma preget av røde bær, blomst og urter. Ren, frisk og fruktig smak med fint preg av røde bær og hint av ferske urter.
Frankrike , South west
Middels dyp rødrosa. Aroma preget av røde bær, blomst og urter. Ren, frisk og fruktig smak med fint preg av røde bær og hint av ferske urter.
Frankrike , South west
Produktinformasjon
Domaine Tariquet
Domaine Tariquet ble grunnlagt av Pierre og Helene Grassa i 1912 og drives i dag av femte generasjon ved brødrene Armin og Remy Grassa. Brødrene representerer en ung generasjon franske vinbønder som er opptatt av naturen, miljøet og bærekraftig drift. Målet er å lage viner som viser den rene, friske frukten regionen og dens druer er kjent for. Tariquet er først og fremst kjent for sine ferske, fruktige og friske hvitviner, men vingården bygget sitt gode navn og rykte gjennom produksjon av Armagnac av høy kvalitet. At Tariquet er et "domaine" betyr at all vin og brennevin er laget av druer de dyrker selv, og at produksjon, tapping og modning skjer på eiendommen. Det store engasjementet for miljø og sosiale forhold gjenspeiles i sertifiseringer som HVE (Haut Valeur Environnementale = høy miljøverdi), CSR /RSE (samfunnsansvars) og OCACIA /ISO sertifisering (landbrukssektor).
Middels dyp rødrosa. Aroma preget av røde bær, blomst og urter. Ren, frisk og fruktig smak med fint preg av røde bær og hint av ferske urter.
I hovedsak kalkholdig leire med grus. Vinmarkene dyrkes bærekraftig og etter strenge miljømessige krav. Gress og dekkvekster mellom vinrankene bidrar til et godt mikroklima samtidig som det biologiske mangfoldet ivaretas. Her brukes kun egenprodusert økologisk kompost.
Domaine Tariquet holder til i den sørvestlige delen av Frankrike ved byen Eauze i regionen Cotes de Gascogne, som ligger mellom Bordeaux og grensen til Spania. Druene som hovedsaklig dyrkes inkluderer lokale varianter som Colombard, Ugni Blanc og Gros Manseng, samt internasjonale varianter som Sauvignon Blanc og Chardonnay. For røde druer dominerer Marsean, og Syrah
Druene høstes med avanserte og skånsomme maskiner og blir umiddelbart nedkjølt for å hindre oksidasjon. Druene avstilkes og presses forsiktig i en pneumatisk temperatur-regulerte presse med kort skallkontakt. Pied de Cuve (en liten spontangjæring av samme druemateriale) tilsettes tankene for å starte gjæringen. Vinen får et opphold på det fine bunnfallet ved veldig lav temperatur for å beholde friskheten, uten behov for tilsetninger. Dette bidrar til en flott karakter og dybde i vinen uten at det går utover den nære drue-opplevelsen.
Syrah 40% , Malbec 10% , Marselan 25% , Cabernet Franc 25%
Opprinnelse
Om produktet
Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.