Karakteristikk
Vinen er briljant lys strågul med grønnskjær. Sjarmerende eple , sitrus og melonaromaer sammen med noe modnere nektarin. Smaker friskt, ungdommelig og tiltalende. Sprudlende sitrussmaker av sitron og grapefrukt, med en subtil kremet kompleksitet, med frisk avslutning. Flott vin til fisk og skalldyr, spesielt til røyket laks og ørret, lyst kjøtt som kalv og kylling.
Jordmonn
Fra to ulike vinområder på Tasmania, hhv East Coast og Tamar Valley, Felles for de begge er det kjølige klimaet, men jordsmonnet er forskjellig. Vi finner vulkansk jordsmonn langss East Coast og grusholdig basalt og leir i Tamar River. Stokkene er mellom 10 og 20 år gamle.
Område
Tasmania er den sørligste geografiske regionen i Australia. Selv om Tasmania regnes som et område er det store forskjeller mellom de syv hovedområdene mht både klima, høydemeter og ikke minst jordsmonn. I dag er det dyrket ca 2400 hektar med vinmark og hoved-druene er Pinot,Noir, Chardonnay og Sauvignon Blanc i tillegg til noe Pinot Gris og Riesling. Over 40 % av all produksjon er faktisk musserende.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, sortert og direkte presset. 85% spontangjæres i ståltank, mens 15% gjæres i brukte franske fat, der den også modner 3 mnd på det grove bunnfallet. Delene blendes i tank og modner på fint bunnfall i ytterligere 3 mnd før tapping.
Druetyper
Chardonnay 100%