Om produsenten
Italienske Pietro De Martino grunnla Viña De Martino i 1934. I dag er det tredje og fjerde generasjon som som forvalter familiearven videre. De har i dag 300 hektar med økologisk dyrkede vinmarker fordelt på over 350 vinmarker i over 8 appellasjoner. I tillegg kjøper de druer fra 20 vinbønder på langtidskontrakter som følger deres vitikulturelle prinsipper.
De Martino er en av få ekte gjenværende familieprodusentene i Chile og har vært en viktig aktør for utviklingen av Chiles moderne vinhistorie.
I 1996 var De Martino den første produsenten som produserte og eksporterte vin laget på Carmenere druen. I 2008 la de om alle vinmarkene til økologisk drift og i 2009 ble De Martino det første karbon nøytrale vinhuset i Latin Amerika. De jobber dedikert med å finne de beste og eldste vinmarkene for å lage viner med tydelig drue og område preg.
Vinene deres er friske, matvennelige og delikate. De Martino har følgende prinsipper druene skal kun komme fra økologisk dyrkede vinmarker uten bruk av kjemiske stoffer, vinstokkene skal være upodede og druene skal høstes før de blir for modne som gir balanse med moderat alkohol.
Vinene skal kun gjæres med naturlig gjær og kun lagres i beholdere som ikke gir eikepreg som brukte og/eller store fat (foudre), betong eller gamle terrakotta amforaer (Tinajas) som var flittig brukt for 300 år siden.
Karakteristikk
Kirsebærrød farge. Duft av granateple, syrlige kirsebær, nype, roser og urter. Svært delikat og intens, men florlett munnfølelse med flott lyse røde bær, hint av kirsebær og utrolig finkornede tanniner tanniner. Svært elegant og lang ettersmak.
Jordmonn
Fra Guarilihue Vineyard i Itata. Vokser på granittholdig jordsmonn og stokkene er oppbundet en vaso- dvs frittstående busker som er ca 35-40 år. Vinmarksarbeidet gjøres med hestene China og Rusio og manuelt arbeid. Tilnærmingen er økologisk.
Område
Itata-dalen, er med over 500 års historie en av Chiles eldste vinregioner. Ligger sør i landet relativt nær Mellom Maule og Bío-Bío-regionen i provinsen Ñuble, spesielt rundt byene Coelemu, Chillán og Quillón. Dette 100 km lange området har et fuktig middelhavsklima, med lavere temperaturer enn i områder med svært distinkte årstider, leire- og granittjord rik på mineraler. Mest dyrket er tradisjonelle varianter som Pais og Muscat of Alexandria, men også en mengde andre druer dyrkes, ofte fra svært gamle vinstokker.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, avstilket, presset, gjæret spontant i ståltanker over ca 14 dager, modning i brukte fat i 6 mnd. Tappet uten klaring og filtrering.