Rødvin

Ch. Musar Red

Rik duft av røde frukter, moreller, bakte plommer, solbær, tørket frukt og krydder. Generøs og særegen stil med innslag av både fersk og bakt frukt, røde bær, lakris, krydder, velhengt kjøtt, underskog og krydder. Den har fløyelsmyke tanniner og en lang saftig ettersmak. Server den med stekt og grillet storfe, lam, vilt, krydrede middelhavsretter, gryteretter og harde, modne oster. Server ved ca. 15-18 °C. Tåler flere tiår i kjelleren.

Libanon

Horeca 394,28 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Storfe
  • Lam og sau
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Fyldig, lang og kompleks, innslag av modne røde bær, rosin og fat, litt tobakk, te, kamfer og urt.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Cabernet Sauvignon 33% , Carignan 33% , Cinsault 34%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 14%
  • Syre 5.7 g/l
  • Sukker 4,9 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr2781920
  • Vinmonopolnr1005301
  • LuktDyp brunrød.
  • SmakFyldig, lang og kompleks, innslag av modne røde bær, rosin og fat, litt tobakk, te, kamfer og urt.
  • FargeSammensatt med utviklet preg av tørket frukt, røde bær, urter, lær og skogbunn over integrert fat.
  • ProdusentCh. Musar
  • Årgang*2015
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Libanon
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgBasisutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Ch. Musar

Om produsenten

Legenden fra Libanon.

Fra en region ridd av konflikter kommer komplekse, egenartede viner inspirert av både Bordeaux og Rhônedalen. Chateau Musar har gjort det umulige mulig. Gjennom den visjonære vinmakeren Serge og hans jordnære økonombror Ronald har familien Hochar dyrket druer i Bekaadalen i Libanon i mer enn et halvt århundre.

Chateau Musar ble grunnlagt i 1930 av Gaston Hochar. I dag eies og drives vinhuset av hans sønn Ronald som igjen har fått med seg sin sønn Ralph og Serge sine sønner Gaston og Marc. Serge var vinhusets vinmaker og åndelige leder i mer enn 50 år før han brått gikk bort ved nyttår 2015. Det var han som etablerte den særegne og betagende vinstilen huset er så kjent for. Den yngre vinmakeren Tareq Sakr har gjennom de siste 25 årene bidratt til å forfine den ytterligere.

Sentralt i den unike stilen fra Chateau Musar er de lokale druenes egenskaper og deres tilpasning til Bekaadalens mesoklima. Dels skapes vinenes særpreg i vinmarkene på 1000 moh, mens de i Ghazir formes og får personlighet.

Vineriet ligger i Ghazir, omtrent to timers kjøring på humpete veier fra vinmarkene i Bekaadalen. Under vineriet ligger et eventyr av en vinkjeller. Her er viner fra hver eneste årgang som er laget tilgjengelig.

Kombinasjonen mellom den vinmakingsfilosofi Serge sto for og at vinene som bærer navnet «Chateau Musar» lagres i minst syv år før de slippes på markedet, har vært med på å gi vinhuset kultstatus. Serge hevdet selv at vinene hans ble yngre jo lenger de lagres. Om det faktisk stemmer kan være opp til den enkelte å avgjøre, men at vinene både har godt av og tåler lang lagring er det ingen tvil om.

Karakteristikk

Rik duft av røde frukter, moreller, bakte plommer, solbær, tørket frukt og krydder. Generøs og særegen stil med innslag av både fersk og bakt frukt, røde bær, lakris, krydder, velhengt kjøtt, underskog og krydder. Den har fløyelsmyke tanniner og en lang saftig ettersmak. Server den med stekt og grillet storfe, lam, vilt, krydrede middelhavsretter, gryteretter og harde, modne oster. Server ved ca. 15-18 °C. Tåler flere tiår i kjelleren.

Jordmonn

Topplaget er rikt på grus. Under dette er et lag med svært kalkholdig jord.

Område

Bekaadalen ligger på ca. 1000 meters høyde i den nordøstlige delen av Libanon. Sommeren er moderat temperert med en gjennomsnittstemperatur på 25 °C. God vindgjennomstrømning hele sommersesongen kjøler ned vinmarken i den varmeste delen av sesongen. Vinteren er mild og regnfull noe som i kombinasjon med drenerende jordsmonn utgjør dette et utmerket klima for dyrking av druer.

Produsjonsmetode

Druene håndplukkes, avstilkes og presses. Mosten spontanfermenter i sementtanker ved 25- 30° C. Etter ca 6 måneder stikkes vinen om og de ulike elementene modner på franske Nevers eikefat (ca 20-25% er nye), hvor de modner i ca et år. Vinene blandes i sementtanker før den blir tappet ufiltrert på flaske i juli / august ca 3 år etter høst. 4 år flaskemodning.

Druetyper

Cabernet Sauvignon 33% , Carignan 33% , Cinsault 34%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.