Rødvin

Cappellano Barolo Pie Franco

Briljant dyp burgunderrød. Eterisk duft av roseblader, røde og mørke bær, fioler og kastanjer. Utrolig kompleks og forførende i duft. Følger opp i munnen med masser av frukt, mineraler, elaganse, faste flotte og modne tanniner med enorm lengde. Særdeles velbalansert. Ntes aller best 7-20 år tter årgang. Prøv til klassiske italienske retter som bistecca, pasta (gjerne med trøffel) eller kontemplasjon.

Italia

Horeca 1 833,73 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Lam og sau
  • Småvilt og fugl
  • Storvilt
  • Smak
  • 9/12 Garvestoffer
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Smak av frukt. Kompleks og lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Nebbiolo 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 15%
  • Syre 0.61 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeRødvin
  • EPDnr6005300
  • Vinmonopol9065901
  • LuktMiddels dyp rød.
  • SmakSmak av frukt. Kompleks og lang.
  • FargeDuft av røde bær, anis, trøffel og gammelt treverk.
  • ProdusentCappellano
  • Årgang*2017
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Italia , Piemonte
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeNaturkork
  • UtvalgUten utvalg
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Cappellano

Om produsenten

Dott. G. Cappellano ble grunnlagt i 1870 og ble tidlig kjent for sin Barolo Chinato. ”Dottore” Giuseppe Cappellano var farmasøyt og tilskrives oppfinnelsen av Barolo Chinato, som er Barolo blandet med brennevin og maserert med kinabark, urter, krydder og sukker.

Teobaldo, eller Baldo, som han ble kalt, var en foregangsmann i Piemonte og er den som har lagt grunnaget for vinhuset slik det fremstår i dag. Han kjøpte tre hektar vinmark i den berømte Gabuttimarken i Serrlaunga. Han var tidlig ute med å forkaste sprøytemidler og kunstgjødsel og jobbet svært tradisjonelt i kjelleren på tross av at mange moderne teknikker gjorde seg gjeldende i området. Baldos brennende engasjement og lidenskap gjorde at han fjernet vinmarksnavnet «Gabutti» på sine etiketter i en protest da vinmarken ble utvidet. I stedet oppførte han navnet Otin Fiorin - som betyr Fioranos hage - en ære tilegnet mannen som i alle år jobbet i Cappellanos del av Gabutti. (Dersom du leser det med liten skrift på siden av etiketten vil du likevel kunne lese at druene kommer fra marken Gabutti

Cappellano har ca. 5 hektar, der mesteparten er Gabutti fra Serrelunga og 1 hektar i nabolandsbyen Novello. Det produseres Barbera og Barolo Rupestris-Nebioli fra marker som ble plantet på 40-tallet og Barolo Pie Franco-Michet som dyrkes frem på upodede vinstokker.

Teobaldo døde i februar 2009 og eiendommen drives i dag videre av sønnen Augusto som helt siden 2003 har vært med i bedriften på fulltid. Augusto fortsetter sin fars arbeid, men som Baldo selv sa fører hver ny generasjon med seg en større eller mindre revolusjon. Den største endringen er nok at nå gjæres vinene utelukkende på enten større eikeliggere eller sementtanker fra 2010, mot en blanding av sement og stål fra tidligere årganger.

Karakteristikk

Briljant dyp burgunderrød. Eterisk duft av roseblader, røde og mørke bær, fioler og kastanjer. Utrolig kompleks og forførende i duft. Følger opp i munnen med masser av frukt, mineraler, elaganse, faste flotte og modne tanniner med enorm lengde. Særdeles velbalansert. Ntes aller best 7-20 år tter årgang. Prøv til klassiske italienske retter som bistecca, pasta (gjerne med trøffel) eller kontemplasjon.

Jordmonn

Pie Franco Michet er fra vinstokker som er plantet på upodede stokker (Pie Franco = frie føtter). De amerikanske rotstokkene er resistente mot lusen Phylloxera som nærmest utraderte alle rotstokkene i Europa fra 185- tallet. Poding var og er en vanlig teknikk å bruke og er faktisk lovpålagt innen EU. Men denne vinlusen trives ikke i sand og der det finnes sand er det ingen lus – derfor plantet Cappellano sine europeiske stokker for å se hvordan Nebbiolo egentlig var før vinlusas inntog.Disse upodede stokkenen er fordelt utover store deler av vinmarken Gabutti – produksjonen er svært begrenset, men etter min mening av unik kvalitet.Michet er da benevnelsen på nebbiolo-klonen michet. (en av tre hovedarter som er mest brukt michet, lampia og rose, selv om det er funnet ca 40 forskjellige kloner). Michet er den som gir lavest avlinger og mest konsentrerte druer.

Produksjonsmetode

Håndhøstet fra upodede stokker, avstilket før spontangjæring med lang klassisk (passiv) skallkontakt i slavonske fat, modning i store fat i ca 3,5 år. Minimal produksjon.

Druetyper

Nebbiolo 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.