Hetvin

A.A. Badenhorst Family Wines Caperitif Soet Vermoed

Gyllen oransje farget, sløret da den ikke er filtrert. Aromatisk duft av vin, kinabark, fynbos, vin, grønne og tørkede urter. Svært kompleks. Rik, forsiktig søtet fra naturlig druesukker, smaksrik og lang avslutning. Server gjerne ren på is eller bland med god tonic. Super til coktails.

Sør-Afrika

Horeca 290,25 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 4/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 6/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Godt urtepreg. Svakt bitter ettersmak.
  • Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 16.5%
  • Syre 0.5 g/l
  • Sukker 35 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHetvin
  • EPDnr4435061
  • Vinmonopolnr2831501
  • LuktBronse.
  • SmakGodt urtepreg. Svakt bitter ettersmak.
  • FargeFrisk, krydret aroma med innslag av bark og sitrus.
  • ProdusentA.A. Badenhorst Family Wines
  • Årgang-
  • Land, distrikt Sør-Afrika
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • KorktypeSkrukapsel
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

A.A. Badenhorst Family Wines

Om produsenten

A.A. Badenhorst Family Wines drives av Andre Adrian (Adi) Badenhorst. Han tråkket sine barnsben på en vingård i Constantia og veien mot vinen ble inspirert allerede her. Som 13-åring produserte Adi sin første vin, og han tok etter hvert en formell vinutdannelse og skaffet seg praktisk erfaring hos vinmakere verden rundt. Han var blant annet på Chateau Angelus i Bordeaux og hos Alain Graillot i Rhône før han jobbet hos ulike produsenter i Sør-Afrika.

Etter hvert ønsket han seg sitt eget og rett utenfor Malmesbury i Swartland fant han i 2008 drømmestedet En vingård forlatt i 1930 med sementtanker og gamle vinstokker på granittholdig jordsmonn. Her har han nå 28 hektar med gamle, frittvoksende vinstokker i Siebritskloof-delen av Paardebergfjellet.

Adi lager vin etter tradisjonelle metoder med bruk av moderne innsikt. Det sprayes ikke i vinmark, og druene og drueklasene plukkes med med en spesiell saks, også kjent som Secateurs. De bruker blant annet druenes egen gjær, en stor andel hele klaser i tillegg til at de gjærer og modner vinene på en miks av sement og gamle foudre.

Badenhorst er stolt grunnlegger og medlem av Swartland Revolution og Swartland Independent.

Karakteristikk

Gyllen oransje farget, sløret da den ikke er filtrert. Aromatisk duft av vin, kinabark, fynbos, vin, grønne og tørkede urter. Svært kompleks. Rik, forsiktig søtet fra naturlig druesukker, smaksrik og lang avslutning. Server gjerne ren på is eller bland med god tonic. Super til coktails.

Område

Swartland er et stor område som strekker seg over 180 km fra 1t nord for Cape Town og opp mot Citrusdal. I nord har man innslag av sand i jordsmonnet og i sør består hovedsaklig jordsmonnet av granitt eller skifer. Området omtales som en av de mest spennende områdene i Sør-Afrika grunnet kombinasjonen av dette jordsmonnet, gamle bush-wines opp mot 100 år og produsenter som lager ærlige og uttrykksfulle viner.

Produsjonsmetode

Forsterket vin, naturlig søtet fra vin og druemost. Tilsatt en mengde ulike planter og urter fra lokalområdet som masserer med vinen. De ulike komponentene blendes før tapping som gjøre ufiltrert.

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.