Hvitvin

Audoin Marsannay Blanc Au Champ Salomon

Frisk sitruspreget frukt med tydelig kalk og flintmineraler i nesen. Rik opulent og strukturert, men likevel svært delikat i stilen med sitrusfrukt, hvite blomster og mineralkrydder. Flott til klassiske fisk- og skalldyrsretter, hvitt kjøtt og oster som brie og camembert. Kan fint lagres i 6-10 år, trolig opp mot 15 år.

Frankrike

Horeca 427,58 NOK
Last ned PDF

Om produktet

  • Passer til
  • Skalldyr
  • Fisk
  • Aperitiff/avec
  • Smak
  • 1/12 Sødme
  • 9/12 Fylde
  • 9/12 Friskhet
  • Om vinen
  • Kompleks. Frisk, fruktig og dyp mineraltone, kompleks, lang.
  • Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Chardonnay 100%
  • Øvrig informasjon
  • Alkoholprosent 13%
  • Syre 0.52 g/l
  • Sukker < 3 g/l
  • Volumn 75cl

Opprinnelse

  • VaretypeHvitvin
  • EPDnr2781979
  • Vinmonopolnr5078001
  • LuktKlar strågul.
  • SmakKompleks. Frisk, fruktig og dyp mineraltone, kompleks, lang.
  • FargeIntens duft av sitrus, blomster og mineraler. Kompleks.
  • ProdusentDom. Charles Audoin
  • Årgang*2018
    *Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt
  • Land, distrikt Frankrike
  • InneholderSulfitt
  • EmballasjetypeGlass
  • Korktype-
  • UtvalgBestillingsutvalget
  • GrossistAutentico AS
  • TransportørSkanlog AS

Produktinformasjon

Produsent

Dom. Charles Audoin

Om produsenten

Domaine Charles Audoin er en liten familieeiendom på 14 hektar som ligger i landsbyen Marsannay helt nord i Côte de Nuits, Burgund.

Familien har drevet eiendommen i fem generasjoner og har tappet egen siden i 1972. Domaine Audoin eier hovedsakelig vinmark i Marsannay, men har også noe marker i Gevrey-Chambertin, Fixin og Pommard.

Cyril Audoin (1978), som er utdannet ønolog, har laget vin siden han var 15 år gammel, har løftet eiendommen opp i toppsjiktet i Burgund. Cyril lager "naturlige" viner med spontangjæring som verken filtreres eller klarnes. Stilen er generelt kraftig med sterkt jordsmonnspreg, med saftig kjølig frukt og meget god lagringsevne. Cyril er ingen stor tilhenger av eikepregede viner og bruker maksimalt 20 prosent nye eik for sine viner.

Karakteristikk

Frisk sitruspreget frukt med tydelig kalk og flintmineraler i nesen. Rik opulent og strukturert, men likevel svært delikat i stilen med sitrusfrukt, hvite blomster og mineralkrydder. Flott til klassiske fisk- og skalldyrsretter, hvitt kjøtt og oster som brie og camembert. Kan fint lagres i 6-10 år, trolig opp mot 15 år.

Jordmonn

Jordsmonnet i denne vinmarken er preget av sandstein, leire og noe kalk. Vinene fra denne vinmarken blir stramme og mineralske i stilen.

Produsjonsmetode

Håndhøstet, avstilket og presset før spontanfermentering i ståltank, malolaktisk gjæring og modning 12 mnd i 500 liters fat. Ca 20 % er nye da Audoin foretrekker et delikat fatpreg. Til slutt 6 mnd flaskelagring

Druetyper

Chardonnay 100%

Cookies

Vi bruker cookies for å forbedre din opplevelse på vår side. Ved å bruke denne siden godtar du vår personvernserklæring.