Produsent
Aubert & Mathieu
Om produsenten
Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte.
For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale.
Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming.
Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.
Karakteristikk
Flott dyp burgunderrød. Frisk sval og flott pinot duft med innslag av røde og mørke bær, hint av te og mineraler. Delikat og stil vin med flott tekstur og nydelig frukt. Topp vin til lyse kjøtt typer, gjerne kalv og lam.
Jordmonn
Fra høyereliggende vinmarker, 400 moh., i Haute Vallée de l’Aude ved foten av Pyreneene, nærmere bestemt Limoux. Stokkene er 20-25 år gamle og vokser på kalk- og jernholdig leire i relativt bratte nordvendte åssider. Det finnes ikke en appellasjon for Pinot Noir så vinen klassifiseres som Pays d´Oc.
Område
Aubert & Mathieu lager viner fra en mengde appellasjoner i det mangefasetterte Languedoc Roussillon. Aubert & Mathieu tilnærmer seg både med tradisjonell og moderne innfallsvinkel og er ikke redde for å utfordre eller bryte reglene for at vinene skal vise sitt naturlige voksested. Cremant de Limoux er en AOC (19910 for musserende viner produsert rundt byen Limoux, ca 25 km sør for Carcassonne. Regionen har lang historie med å produsere musserende viner som dateres så langt tilbake som tidlig på 1500-tallet. Vinmarkene ligger ved den østlige foten av Pyreneene mellom 200-450 moh. Hoved-druene i Cremant de Limoux er Chardonnay og Chenin (maks 90%) og Pinot Noir (maks 40%) og den lokal Mauzac (hvorav maks 20% ). Det er i dag ca 850 ha vinmark dedikert til dette formålet.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, hele klaser spontangjærer i ståltanker over tre uker, modnet 6 mnd, hvorav 10% i franske fat (halvparten brukte og halvparten nye). Tappet uten filtrering.
Druetyper
Pinot Noir 100%