Produsent
Aubert & Mathieu
Om produsenten
Jean-Charles Aubert & Anthony Mathieu er et vennepar som har realisert drømmen og visjonen om å lage autentiske viner på en miljøvennlig, naturbevarende og bærekraftig måte.
For å oppnå dette samarbeider de med økologiske og miljøsertifiserte produsenter og dyrkere, de jobber for økt beplanting og mangfold, planting av trær og tilrettelegging for økt bie-bestand. Videre bruker de utelukkende sertifiserte lettvektsflasker og resirkulert innpakning i alle ledd. Foreløpig har de lykkes godt med dette og er i dag karbon nøytrale.
Når det kommer til vinene står disse ikke tilbake for visjonene om en transparent og naturlig tilnærming.
Her lages det saftige, autentiske og særdeles drikkevennlige viner som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og meget gode anmeldelser av blant annet Jancis Robinson, Terre du Vins og Decanter.
Karakteristikk
Flott dyp burgunderrød. Frisk sval og flott pinot duft med innslag av røde og mørke bær, hint av te og mineraler. Delikat og stil vin med flott tekstur og nydelig frukt. Topp vin til lyse kjøtt typer, gjerne kalv og lam.
Jordmonn
Fra høyereliggende vinmarker, 300 moh., i Haute vallée de l’Aude ved foten av Pyreneene. Stokkene er 20-25 år gamle og vokser på kalk- og jernholdig leire i relativt bratte åssider.
Produksjonsmetode
Håndhøstet, hele klaser spontangjærer i betongtanker over tre uker, modnet 10 mnd, hvorav 10% i franske fat (halvparten brukte og halvparten nye). Tappet uten filtrering.
Druetyper
Pinot Noir 100%